Pagina's

Pagina's

maandag 1 juli 2024

Album rondom

 

 Goedemorgen allemaal,

Welkom bij weer een nieuw blog van mij, Jolanda. Leuk dat jullie weer komen kijken naar wat ik dit keer heb gemaakt.

Wat ik jullie vandaag laat zien heb ik als naam "album rondom" gegeven omdat de basis een doosje met vensterdeksel is en ik het album er als het ware rondom heb gemaakt.

Zoals gezegd heb ik als basis een doosje gebruikt. Het papier wat ik heb gebruikt is Book 5 van Elizabeth Craft Designs. Prachtig papier en omdat ik wel zin had in een beetje zonnigheid met al dat sombere weer van de laatste tijd, werd ik hier helemaal vrolijk van. Aan de rechterzijkant heb ik gestempeld met die leuke nieuwe centimeter stempels van Elizabeth Craft Designs.

De sluiting heb ik gemaakt met de tab pons en aan de zijkant zit een Japanse sluiting die ik heb gemaakt met een cirkelpons van 2,5 cm en een cirkelpons van 1,5 cm vastgemaakt met een brad. Het geheel sluit met hempcord.

Aan de voorkant heb ik nog een bedel gehangen aan een bol veiligheidsspeld.

De zijkant met Japanse sluiting, die je niet ziet, omdat hij onder het label zit verstopt. Het label heb ik beplakt met designpapier. In de deksel heb ik een eyelet gemaakt waardoor deze is vastgemaakt met hempcord.

Aan de achterkant zit zo'n zelfde Japanse sluiting. De kleine cirkel heb ik nog bestempeld.

Op de ander zijkant heb ik met designpapier 2 pockets gemaakt. Deze labels heb ik ook beplakt en een stukje kurklint doorheen gehaald en vastgeplakt.

Zo ziet de binnenkant eruit als je hem openklapt.
Dit is een glad doosje en ik had moeite met plakken met tape en lijm en daarom heb ik het doosje wat opgeschuurd met een schuurblokje. Omdat ik het resultaat zo leuk vond heb ik een de bovenkant en de rand van het venster niet beplakt. 
Voor de voorkantflappen heb ik twee blokbodemzakken afgesneden en aan de achterkant van het doosje geplakt. Deze heb ik alleen aan de onderkant vastgeplakt waardoor er nog een pocket ontstond.

 
Aan de linkerkant heb ik de bodem van de zak als pocket gebruikt met een label erin. Ik heb alle labels aan de voorkant met desigpapier beplakt en met reïnforcements de gaten verstevigd. Ik heb dat gedaan met de stansen van Elizabeth Craft Design maar er is ook een hele makkelijke pons voor. 

Eroverheen heb ik een klapgedeelte gemaakt met een soort van mapje dat in het papierboek zit. Erin zit een label, ook uit het papierboek. Het geheel sluit met magneetjes
Op dit mapje heb ik gestempeld met de prachtige Paper love set van Elizabeth Craft Designs

Aan de rechterkant heb ik de bodem ook als pocket gebruikt en hierop een bodemstuk van één van de andere gebruikte zakken geplakt als pocket. Hier zit een kleiner label in.

Het vensterdeel kan je openklappen. Ik heb hier een kaart geplakt uit het boek maar er kan ook een klein cadeautje in.

Op de achterkant heb ik aan de bovenkant een flap gemaakt met een wat kleinere vlakke zak. Hierop heb ik een pocket gemaakt van het deel wat ik heb afgesneden.
Helemaal achter de blokzakken heb ik nog een kaart geschoven die in het papierboek zit met natuurlijk een tab.

In de pocket zit een mapje met een label erin, beide uit het papier boek.
De voorkant heb ik weer bestempeld met één van de stempels uit de Paper love set.

Als je de achterkant openklapt heb ik aan de onderkant een flap gemaakt van een vlakke zak met een pocket erop van een stuk wat ik van deze zak heb afgesneden. Zoals jullie inmiddels weten van mij probeer ik zoveel mogelijk stukken te gebruiken.

In dit pocket zit een pergamijn zakje en een kaart uit het papierboek.

Op de binnenkant van de flap heb ik een kleine kraft enveloppe geplakt.

De enveloppe kan je weer openklappen en erin heb ik een kaartje met een stempel uit de Paper love set. Hier komt ook het bloemetje op het labeltje vandaan.
Ik heb de flap van de enveloppe niet helemaal vastgeplakt omdat ik graag nog ruimte wilde hebben voor twee labels.

Op het middenstuk heb ik een kaart geplakt. Deze zit, net zoals alle zwarte labels en nummerlabeltjes in het papierboek. Je kan met zo'n boek dus alle kanten uit.

Als je de flap omhoog doet zit er een pocket gemaakt van een loonzakje. Deze heb ik in tweeën gesneden zodat ik 2 pockets achter elkaar krijg met een klein hoogte verschil. Een turn button zorgt dat de flap niet openklapt. Dit was een idee wat ik kreeg toen ik al design papier had geplakt dus vandaar dat er een cirkel zit waarop ik de button heb bevestigd met een brad.

Open geklapt zit het er zo uit. Door het geheel alleen maar aan de zijkanten en onderkant vast te plakken op de grote flap heb ik nog een pocket gecreëerd. Aan deze labels heb ik geen lint gemaakt omdat er geen plek voor is.

Dit was het weer voor vandaag, ik hoop dat jullie het een leuk project vinden en dat ik jullie weer een beetje heb kunnen inspireren.

Fijne dag
Jolanda 














1 opmerking: