vrijdag 25 maart 2016

Het team uitdagen met puntzakken!!


Wat een verassing dat jullie voor de challenge om Sandra, Cin en mij uit te dagen bijna unaniem gekozen hebben voor C!! De witte snoepzakken!
Dan verwachten jullie heel wat van ons ;)
Ik houd er wel van om een kado-envelop of kaart net een beetje anders te maken.
En daar kun je deze zakken ook heel goed voor gebruiken.
Dus mijn vriendin die net haar 40e verjaardag vierde, heeft een bijzonder zakje gekregen....

Voor de basis heb ik de grote witte snoepzak gebruikt.
Daar bovenop is een kleine snoepzak als een pocket gevouwen, zodat daar 3 tags in geschoven kunnen worden. Onderaan deze post kun je zien hoe ik deze gemaakt heb.
Het dessinpapier wat ik hiervoor gebruikte is van Pink Paislee Story Times en City Shoppers.
 In het midden de tot pocket gevouwen kleine snoepzak met de labels.
Alle randjes zijn bewerkt met Dew Drop Brilliance beige.
 Hier is de pocket ook te zien, maar dan zonder de labels.
Erachter is een rode doilie geplakt.
De 3 labels uit de pocket. Alle 3 kant en klare basislabels van Kimya opgeleukt met dessinpapier,
etiketjes, knoopje, vlinderstempels en de naam van de jarige.
 De labels in de voorste vakjes zijn er schuin in gestoken. Dit geeft een leuk speels effect.
Aan de labels zijn verschillende soorten lint gebruikt. Aan het rode label is een stukje organza lint met roosjes en pareltjes bevestigd met een stukje rood jute touw. Aan het linker kraftlabel een stukje rood weblint met een stukje jute touw en aan de rechter label een stukje roesjeslint met jute touw en een knoopje.
Een strookje roesjeslint met daarop een bindertje, vlaggetjes met de leeftijd, een houten labeltje met een resin roosje maken het tot een passend geheel.
 Op de voorkant mag een bloementoef niet ontbreken! de basis is een stukje papiertouw dat in een cirkel is vastgezet. Erachter zie je nog een stukje van het bruine mesh wire.
Op de cirkel zijn 3 gestanste rozen uit dessinpapier geplakt en fluweelachtige bloemen en blaadjes geven er een sprekend accentje aan.
In de grote snoepzak is een kaart geschoven. Uiteraard in dezelfde vorm.
Ook is er in de zak een kadobon geschoven. Daar is genoeg ruimte voor. 
De kaart zelf heb ik eenvoudig gehouden.
 Erop een gestanste tekst van Memory Box 1 keer uit kraft gestanst en 1 keer uit rood cardstock er achter geplakt.
Aan de achterkant van de snoepzak is een standaard bevestigd. 
Deze heb ik dubbel gemaakt, 1 van cardstock en 1 van dessinpapier. 
Omdat het zakje redelijk zwaar geworden is, blijft deze zo toch goed staan.

Op onderstaande foto's kun je zien hoe ik de kleine snoepzak tot pocket gevouwen en geplakt heb.
Allereerst snijd je de strook die er bovenuit steekt af (foto 1)
De open zijde ligt rechts. De lange zijde onderaan.
Nu vouw je de punten naar boven, zodat er een vierkantje ontstaat.
Plak nu sterk smal tape op de randen (foto 2)
Voordat je de randen vastplakt, pons je half rondje uit het voorste deel van de bovenste pocket (foto 3)
Plak nu de vouwen dicht en je ziet dat er 3 verschillende pockets ontstaan (foto 4 en 5)
In de achterste pocket kun je een wat groter label schuiven, in de voorste 2 moet je rekening houden met de schuine kanten waardoor je label niet te groot moet zijn.
Wel kun je ze er schuin inschuiven, dat ziet er ook nog eens lekker speels uit.

foto 1
foto 2
foto 3
foto 4
foto 5
  
Gebruikte materialen:

Papieren Snoepzakken wit 21 cm groot 25 stuks onbedruktPapieren Snoepzakken wit 21 cm groot 25 stuks onbedrukt Mesh wired donkerbruin 50 mm, per meter  Weblint 100 mm x 50 meter Kraft labels 4 x 7 cm met schulp, 5 stuks   Papieren Labels Rood 55 x 110 mm 50 stuks Roesjes lint 16 mm x 1 meter Organza met rozen en parels, 25 mm, creme, per meter, met draad JUTE touw twine, 100 yards ( 90 meter) Papiertouw, 2 mm met draad, bruin, per meter Doilies rood, 11,4 cm dia, 5 stuks Houten ornament labels 40 stuks Kraft etiket rond 3,5 cm, Van harte gefeliciteerd (nieuw), 20 stuks Veel liefs stickers 20 stuks Bindertjes met tekst especially for you  25 stuks Amie lace 20 mm, per meter

**************************************************************
Goedemorgen allemaal,

In de Facebook groep van Kimya hebben we aan de volgers gevraagd het team uit te dagen, nou dat hebben we geweten zeg, we vroegen te kiezen uit drie artikelen en met een ruime meerderheid werd er gekozen voor de puntzak, Cin, Margreet en ik zijn hiermee aan de slag gegaan.

Nou ik vond het nog niet gemakkelijk en kreeg er bijna een punthoofd van hihihihi, na een beetje brainstormen met het HDT (Tiets) kwam ik op een dit idee een "paasslinger" 


Hier heb ik dus 5 grote puntzakken voor gebruikt....


Eerst heb ik de bovenkant afgetekend, en een stukje afgesneden zodat je de vorm van een vlaggetje krijgt...


Hierna heb ik uit designpapier vlaggetjes gesneden en die op de puntzakken geplakt, en toen ben ik de boel gaan opleuken!! Voor de hele vlaggenlijn heb ik het nieuwe Pion papier gebruikt!!


Onder de puntzak heb ik met een malletje cirkels gesneden met hierop houten letters met het woord "Pasen"
op dit vlaggetje wat raffia, een labelkaartje met een stukje rozenband, verschillende kantjes en een label (ik beplak de labels meestal met designpapier).


Het lieve plaatje met de kuikentjes is ook van Pion en staat op een van de geweldige vellen.
Ook hier weer raffia, twee houten knoopjes en een stukje lint.


Op het middelste vlaggetje een tekstplaatje van een van de vellen, onder de ronde mal zit een stukje meshed wire.


Weer zo'n lief plaatje, in de bloementoef heb ik een houten knoopje en curley's verwerkt, ook zie je nog een heel klein stukje van een wit prijslabeltje, onder het plaatje zie je nog een leuk stukje lint, echt voorjaarslint zo mooi en lieffff....


Het laatste vlaggetje, dit keer met twee labels (weer beplakt met designpapier), bovenlangs een stukje van dat mooie zonnebloemen kant, en ook weer een klein prijslabeltje gebruikt.

Zo dat was mijn creatie gemaakt van puntzakken, ik ben natuurlijk erg benieuwd wat jullie ervan vinden!!! En misschien heb ik jullie wel geïnspireerd om ook met puntzakken aan de slag te gaan!

Lieve groetjes Sandra 

Hieronder nog een overzicht van de gebruikte producten, als je op de foto klikt kom je vanzelf in de webshop terecht.

       https://kimya.nl/webshop/search/lintkaart.html       

************************************************In de Kimya facebook groep hebben we aan de volgers gevraagd om het Design Team eens uit te dagen.  En jullie mochten kiezen uit 3 producten en kozen de puntzak.........

Ik wil daarom ook even iedereen bedanken die op de puntzakken heeft gestemd..... Pffff, het was echt een uitdaging om daar iets mee te maken zeg !!
Je kan de puntzak natuurlijk gewoon vullen met wat lekkers, strik erom en klaar. Maar ik geloof dat dat niet helemaal de bedoeling was hahahahaa.
Dus ik ben eerst even goed gaan nadenken en een beetje gaan vouwen. En uiteindelijk is er naar mijn idee best een leuke creatie uit gekomen.

Zoals je ziet aan de vouwen in het zakje ben ik aardig aan het origamieen gegaan hihihi.
Ik heb de zak platgelegd en "terug" gevouwen, zodat je de vorm van een vlieger krijgt.
Zie onderstaande foto.
 

Als je de zak nu opvouwt, heb je een soort van doosje. En dit wilde ik graag. Toen moest ik nog iets verzinnen met de klep.

Zoals je kan zien in de bovenste foto, is er een natuurlijke vouw ontstaan, deze heb ik gebruikt om de klep te maken. De vouw komt aan de binnenkant van de klep.Maar de klep is niet groot genoeg voor het geheel. Daar moest dus ook nog even een list voor verzonnen worden.
 

Door middel van 4 rechthoeken die ik op maat moest maken voor elke kant ( de reden waarom leg ik zo uit)  en 2 kleine tags, heb ik een leuke klep gemaakt. En toen was het geheel klaar om gepimpt te worden !!

Het design papier heb ik bestempeld, dit gaf net even een extra dimensie aan het papier. En het staat gewoon leuk.
 

Ik heb gebruik gemaakt van kleine stukjes kant, je kan hierdoor net even meer accenten maken.

De zijkant van de puntzak.

even een detail foto.

De klep wordt dichtgehouden met een lintje.
En nu kan je dus goed zien waarom ik dus de driehoeken op maat moest maken. Het doosje is gewoon megascheef !!! Maar ja, dat is niet zo gek natuurlijk, je kan van een driehoek, geen vierkant maken hihihihi.
Nu zal ik je even een lijstje geven met alle producten die ik gebruikt heb. Als je op het plaatje klikt, kom je gelijk in de webwinkel terecht.
Groetjes Cin !!
https://kimya.nl/webshop/papieren-snoepzakken-wit-21-cm-groot-100-stuks-onbedrukt-p-2658.html https://kimya.nl/webshop/bruine-papieren-labels-60-x-120-mm-100-stuks-p-172.html https://kimya.nl/webshop/kleine-zelfkl-ringetjes-voor-labels-70-stuks-bruin-p-8471.html   https://kimya.nl/webshop/kant-folk-lace-10-mm-x-10-meter-p-6033.html https://kimya.nl/webshop/tule-lint-rozen-met-parel-22-mm-x-1-meter-p-9691-vid-12007.html https://kimya.nl/webshop/zonnebloemkantje-15-mm-x-1-meter-p-9613.html   https://kimya.nl/webshop/roesjes-lint-16-mm-x-1-meter-p-9000-vid-10846.html  https://kimya.nl/webshop/houten-knoop-handmade-11-x-19-cm-4-stuks-p-8811.html https://kimya.nl/webshop/pe-round-beads-8-mm-x-10-meter-p-9525-vid-16737.html https://kimya.nl/webshop/lint-organza-satin-edge-wit-25-mm-x-25-meter-p-2812.html https://kimya.nl/webshop/effen-strik-circa-24-mm-5-stuks-serie-1-draadje-p-7945-vid-8988.html https://kimya.nl/webshop/zakje-sneeuwbolletjes-2-3-gram-zilver-p-14792.html https://kimya.nl/webshop/hangetiket-labels-met-koordje-ovaal-11-x-24-mm-100-stuks-p-347.html https://kimya.nl/webshop/bedrukte-labels-met-uw-naam-en-logo-vraag-naar-de-mogelijkheden-p-4098.htmlhttps://kimya.nl/webshop/satijnlint-65-mm-x-5-meter-p-8348.html 
   


1 opmerking: