donderdag 3 augustus 2017

Planner, organiser... of BuJo??


Ken je dat? Dat er overal briefjes liggen te slingeren met daarop de welbekende 'lijstjes'. Boodschappenlijstjes, to-do-lijstjes, niet-vergeten-lijstjes, verlanglijstjes, leuke-ideeën-lijstjes, mensen-die-ik-nog-moet-mailen-lijstjes. Nou ja, je kent ze ongetwijfeld. Ik heb ze ook. En als ik ze nodig denk te hebben...kwijt! Of recepten die rond slingeren in een lade van je keuken, altijd in de weg liggen en op het moment dat je het nodig hebt...kwijt!! Of dingen die je wilt onthouden en maar even vlug op een notitieblaadje krabbelt. Op het moment dat je het zoekt...kwijt! Zo frustrerend!

Ik heb de oplossing gevonden!
Ik ga een planner beginnen... of een organiser...of een BuJo (?)
Ik heb een leeg 'schrift', een bullet-journal, gekocht bij Kimya.
Zelfs de voorkant was nog leeg. En dus...pimpen maar!!
Ik heb hem helemaal Kimya-proof gemaakt!

 

Ik heb de voorkant eenvoudig gehouden. Met design-papier kom je al een heel eind. Een beetje Versa-magic langs de randen van het papier en het ziet er al gelikt uit. Met een alfabet-stempelsetje heb ik het woord 'planner' op een stukje kraft gestempeld. Nog wat leuke spulletjes van Kimya bij elkaar gezocht. Onder andere een curly-pin, een rietje, wat kaasdoek en washi-tape (of masking-tape). Hier en daar nog een drupje Nuvo morning dew en het is al af.


Nog een paar detailfoto's

  

En dan kun je aan de binnenkant beginnen. De binnenkant bevat 240 (bijna) lege pagina's. Het zijn 'dotted pages'. Dat betekent dat er een boel kleine stipjes op de pagina's staan. Dan ben je vrij om te tekenen wat je wilt maar je hebt wel wat hulp van de dotjes als je lijntjes wilt trekken. Of als je dus die lijstjes netjes recht onder elkaar wilt schrijven.Het fenomeen heet Bullet-journaling. Afgekort noemt men het ook wel BuJo. Als je Google laat zoeken op één van die termen vind je een heleboel ideetjes en inspiratie.

Ik laat jullie hier een pagina zien van de inpaklijst die ik gemaakt heb voor onze vakantie. Dit is natuurlijk vrij in te vullen. Laat je creativiteit maar gaan. Internet is de grootste inspiratiebron om ideetjes op te doen. Een kleine tip: wees niet te perfectionistisch.
Niet perfect is óók goed!!
En een klein foutje heb je zo weggewerkt met bijvoorbeeld een sticker, een stukje washi-tape of je maakt er een tekeningetje overheen. Ook leuk! Ik heb mijn pagina wat gepimpt met washi-tape en wat kleine tekeningen. Mijn tekenkunsten zijn nog niet zo denderend. 😉

 

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren.
Laat gerust je eigen creatie eens zien op de facebookpagina van Kimya

Heel veel plezier bij het maken van je eigen planner!
Liefs
Bullet Journal, agenda/boek/ niet ingevuld Curly Pins, 12 stuks in frisse kleuren - wit Rietjes zilver chevron, per 25 stuks   Effen strik circa 24 mm 5 stuks SERIE 1 (draadje) - lichtgrijs https://kimya.nl/content/Decoraties%202016/cheeseclothsample.jpg  Bloemen 1.5 cm 20 stuks roosjes wit, creme Nuvo crystal drops - morning dew 677N Masking tape effen kleuren Taartrand, doillie, 9 cm, 5 stuks verfijnd  VersaMagic inkten Trouvaille mini inclusief 4 platen Joy! Clear stempel, alfabet (spits)

6 opmerkingen:

 1. Hoi Monique,
  Wat een super leuk en mooi idee!
  Bij mij ben ik dat soort briefjes ook altijd kwijt.
  Lijkt mij ook heel leuk om te maken.
  Groetjes Simone.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is zó gaaf! Denk dat ik er ook aan ga beginnen....😀

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is zó gaaf! Denk dat ik er ook aan ga beginnen....😀

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee Monique. En zo leuk gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee Monique. En zo leuk gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat supergaaf Monique! Een goed idee ook nog eens! En je tekentalent onderschat je volgens mij��

  BeantwoordenVerwijderen