donderdag 26 maart 2015

Tussie Mussie!

"Tussie Mussie"


Hallo allemaal,

Vandaag mijn beurt weer om jullie een project te laten zien gemaakt met de gave spulletjes van Kimya verpakkingen.
Het is een tasje met een hengsel geworden een "Tussie Mussie" en ik heb er voor jullie ook een beschrijving bij gemaakt zodat jullie hem eventueel ook kunnen maken.Leuk is ie hé, en gemaakt van een blokbodemzak!!

Hier volgt de beschrijving:

Je begint met een blokbodemzak van 15x9x27,5 cm 


Plak met smal dubbelzijdig tape als eerste de blokbodem vast zoals op de foto.


Bij de pijltjes vouw je de zak om.


Ik geef dan voor het gemak de delen die ik wil gaan beplakken een letter met de betreffende maat van designpapier (later zet ik dat dan op de achterkant van mijn designpapier)
Hieronder A en B (er staat hier bij A 10x15cm maar ik zou hem toch wat langer maken bv 15x15 maar daar kwam ik natuurlijk pas achter toen ik het papier al opgeplakt had)


De achterkant van de zak is C.Dan hebben we nog D en E (dit zijn de zijkanten aan de bovenkant van de zak) en deze heb je allebei  twee keer nodig later blijkt waarom!Als eerste beplak je deel A met je design papieren en plak je aan weerskanten van de achterkant van deel B smal dubbelzijdig tape.


Deel B vouw je nu naar boven en zo heb je een soort van pocket, aan de zijkanten van de zak heb je nu wat openstaande delen, deze plak je allemaal aan elkaar met een goede lijm (alleen bij deel B!!)


Nu kun je ook deel B en deel C (achterkant) beplakken met je designpapier
Aan de voorkant heb je nu een pocket waar wat labels in gedaan kunnen wordenNu gaan we deel D en E beplakken dit zijn de zijkanten aan de bovenkant van de zak, je beplakt hier niet alleen de buitenkant van zak maar ook aan de binnenkant dit is voor de stevigheid.

In deze delen maak je ongeveer in het midden een gaatje voor het hengsel.Als het goed is moet de binnenkant van het tasje er nu zo uitzien, als een soort van trechter.


Door de gaatjes haal je nu een mooi lint, een stuk kant of iets van tule (dat is wat ik gebruikt heb), maar net wat goed bij je creatie past natuurlijk, 

En dan kan je je tasje gaan oppimpen ruimte genoeg om er veel moois op kwijt te kunnen.

Dit is wat ik ervan gemaakt heb,


Op de voorkant zie je het geweldig mooie rozenband, een knoopje met de tekst "handmade"en zo'n lief flesje gevuld met kraaltjes.


In de pocket heb ik twee labels gestoken waarop ik wat restjes gescheurd papier heb geplakt in combinatie met stuk kant.


Ook de achterkant heb ik bewerkt met de kraft stickers, en het roesjes lint hierover heen heb ik de super leuke bindertjes met tekst geplakt.


Hier kun je zien hoe het tasje eruitziet als je hem ophangt!
Zo dat was een lange zit denk ik zo, maar ik hoop dat jullie hem hebben uitgezeten en dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn project, ik vond het in ieder geval erg leuk om te maken.

Kom ook eens een kijkje nemen in onze Facebook groep, ook hier worden de mooiste projecten geplaatst en als je jezelf wat te showen hebt mag je het zeker plaatsen!

Mocht je vragen hebben over dit project schroom dan niet en stel ze gerust!!

Tot de volgende keer....

Groetjes Sandra R.

3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig tasje.
  Bedankt voor de uitleg.
  Groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel erg mooi gedaan Sandra en de beschrijving is duidelijk
  top creatie xxx Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gemaakt hoor!

  En super goede uitleg :) staat nu ook op mijn verlanglijstje om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen