maandag 3 juli 2017

Herinneringen in een doosje


Voor mijn grote dochter Marylse (spreek uit: Marilse) heb ik dit doosje met herinneringen gemaakt. Een aantal foto's met een mooi of grappig verhaal in een mini-album verwerkt en dat album weer in een mooi stevig doosje gedaan zodat het echt 'herinneringen in een doosje' zijn geworden.


Als basis voor het doosje heb ik een hard kraftdoosje van Graphic 45 gebruikt. Om precies te zijn, 3,5 inch x 4,5 inch. De labels die erin zitten als je het doosje koopt heb ik in dit project niet gebruikt. Ik heb ze bewaard want je weet maar nooit... Het doosje heb ik beplakt met roze papier van Docrafts Papermania (een oude serie uit mijn eigen gespaarde collectie). Leuke diverse decoratie in wit en roze van Kimya erop. Onder andere een strikje, een rietje, een doily, wat pailletten en een veer. De houten letters die op dit project zitten komen niet bij Kimya vandaan maar bij Kimya kun je wel andere letters kopen. Een mooi gepersonaliseerd kadootje dus.


In het doosje zit het mini-album. Daar heb ik kraft cardstock als basis voor gebruikt en de binding is gemaakt van een rietje. Hoe leuk is dat? Het was even passen en meten en vooral heel veel puzzelen en overnieuw doen maar dan heb je uiteindelijk wel iets naar je zin. Het idee is niet van mezelf maar ik heb het wel helemaal zelf uitgezocht en verschillende manieren geprobeerd om dit effect te krijgen. Ook hier hetzelfde papier gebruikt en allerlei kleine decoraties van Kimya. In het album is expres niet teveel aan decoraties geplakt want ik wilde dat het doosje nog wel dicht gebonden kan worden met het lintje.


Doordat ik een bepaalde dikte heb aangehouden bij het maken van de binding heb je wel een beetje ruimte om wat dikker te scrappen.





Ik hoop dat ik je weer heb kunnen inspireren om zelf ook een mini-album vol herinneringen te maken. 

Liefs, Monique






15 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee voor een binding. Heb je misschien wel een link naar het originele idee? Zou die uitwerking ook wel eens willen zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Sinikka,
      Het idee wat ik gezien heb bestaat uit alleen een foto van de achterzijde. Dus eigenlijk zo'n zelfde soort foto als je in bovenstaande foto's ziet. En dan is het je creativiteit die de rest doet. Succes!

      Verwijderen
  2. Wat is dit mooi zeg! Superleuke binding en Het idee van zo'n herinneringsboekje is ook zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat is dit mooi zeg! Superleuke binding en Het idee van zo'n herinneringsboekje is ook zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt super gaaf gedaan. Handige binding met die rietjes

    Liefs Debby ♡

    BeantwoordenVerwijderen