woensdag 27 juni 2018

Unicorn POOP!!!

Hoi hoi,
Leuk dat je weer even komt kijken.

Deze keer wil ik jullie een leuke traktatie laten zien. Ik heb deze gemaakt voor de verjaardag van mijn inmiddels 5 jarige dochtertje. Pff wat is de tijd voorbij gevlogen zeg.
Maar Yacinthe is helemaal fan van unicorns, eenhoorns. Ze bestaan niet, maar zijn zooo cute. Met hun vele vrolijke kleurtjes. Ook ik heb er inmiddels een zwak voor gekregen hoor.

Ik heb er 30 gemaakt in gewone witte kartonnen drinkbekers. Hier had ik zelf oogjes op getekend. Deze waren voor het dochtertje van mijn collega, die wilde ze ook graag trakteren. Maar ik liep daarna bij de Xenos en kwam deze leukerds tegen en die dus gebruikt voor Yacinthe. Heel blij en handig... scheelde weer 25 paar oogjes tekenen. Hihi.


Maar ik heb dus in een doorzichtig zakje met zijvouw unicorn poepjes gedaan. Lees gepofte rijst in leuke vrolijke kleurtjes. Deze zakjes zijn dichtgeknoopt met diverse soorten lintjes. Smal en breed lint, gekruld met de schaar en het brede lint heb ik door de splitter gehaald. 


Op iedere beker hoorde natuurlijk ook oortjes welke uit wit karton zijn geknipt. En de binnenkant van het oortje uit roze papier. Het hoorntje is ook uit karton geknipt. Deze zijn ingesmeerd met de nuvo lijmpen. Dit was een probeersel want ik moest 55 hoorntjes maken. Glitterpapier was makkelijker geweest, maar vind het vaak "te goud, te geel" haha.
Dus met de lijmpen aan de slag gegaan en met embossing poeder. Dit pakte goed uit. Je kan niet alles eerst insmeren met lijm en dan na een tijd pas de poeder ivm de droogtijd van de lijm. Maar het ging perfect. Met een heattool de boel verwarmd en tadaa... 55 hoorntjes!!


Ik had er voor elk kindje nog een leuk kadootje in gedaan, een potlood met gummetje. Ook zat er nog een unicorn uitgeprint en uitgestanst uit papier. Helaas was Lily the unicorn nog niet uit. Zij zat wel in het verschiet, maar werd te kort dag om dit nog te realiseren. Dus inmiddels in Lily wel thuis gearriveerd, maar moet nog even wachten haha. 
Gewoon tot een andere blog....

Leuk dat je weer even een kijkje kwam nemen. 

Groetjes, xxx 


Krullint 19 mm x 100 meter limegroenKrullint 5 mm x 500 meter - lichtroseKrullint 5 mm x 500 meter - fuchsia roseKrullint 5 mm x 500 meter - lichtblauwKrullint 5 mm x 500 meter - goudKrullint 10 mm x 250 meter - Zachtgeel BREED!Splitter voor krullint, verdelerPP zakjes Afmeting 70 x 15 x 200 mm 50 stuksNuvo Glitter embossing poeder - gold enchantment 596NDovecraft Dovecraft Embossing Heat Tool EU Plug (DCBS24EU)1 PK (50 ST) Karton A4 wit - A4 220GRNuvo Glue pen large tip 15mm 204N

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee weer .....
  Deze snoepjes nooit als univorn poepjes gezien 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk gemaakt...idd, nooit zo als poep gezien hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind je traktatie helemaal geweldig,maar,blijven geloven he, je weet het maar nooit,hihi,groetjes Francis

  BeantwoordenVerwijderen