maandag 25 september 2023

Album New York


Goedemorgen, welkom weer op het blog van Kimya! Ik laat jullie deze week mijn creatie zien.

Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten ben ik samen met mijn dochter en vriendin naar New York geweest. We hebben een geweldige tijd gehad daar. Veel gezien, veel gedaan en samen genoten van deze trip. Als herinnering heb ik een album gemaakt.

Hieronder zie je veel foto's, maar helaas is het album lastig om goed te fotograferen. Op de Faceboek groep Creatief met Kimyaverpakkingen zal ik nog een filmpje plaatsen waarbij het beter te zien is. 

Als basis heb ik een suikerzak genomen en deze links en rechts gerild zodat je al een soort boekje krijgt. Aan de linker open kant heb ik een envelopflap gemaakt uit designpapier en deze sluit met een klittenbandje. Alle open stukken van de suikerzak heb ik dichtgeplakt, behalve het gedeelte waar de zak met venster in gestoken zit. Zoals je op de foto's kunt zien, zit deze er los in met het blok gedeelte. Achter het venster heb ik een foto geplakt en de klep sluit met een magneetje. In de zak zit een klein albumpje gemaakt van labels. Aan beide kanten heb ik een loonzakje met de flap tussen de opening van de suikerzak geplakt. Onder het linker loonzakje zit een watervalletje van drie kleine loonzakjes. In het midden heb ik dan nog twee vierkante envelopjes geplakt, zodat ze tegen elkaar aansluiten. Aan de rechterkant heb ik een puntzak bevestigd en zo gevouwen dat je een dubbele pocket krijgt. Deze kan open en dicht geklapt worden en sluit met een magneetje.

Ik heb het album bekleed met het designpapier van Craft O'Clock. Door het hele album heen heb ik washitape van New York en het bijpassende suede koord gebruikt. Bij verschillende foto's heb ik de filmstrip en het raam van Gummiapan geplakt.




















Dit was mijn bijdrage voor deze keer, bedankt voor het kijken en tot de volgende keer.

Groetjes Fredy 



 

maandag 18 september 2023

Herfst in een potje

Hoi, en welkom terug op het KimyaBlog!

Vandaag laat ik jullie een herfstprojectje zien. Het designpapier dat ik hiervoor gebruikte
 is van Mintay en heet: Fall Festival.
De omslag maakte ik van een kraft tasje met venster. De voor- en achterkant verstevigde ik met kraftpapier. Om de omslag dicht te houden gebruikte ik een stukje roze kant. Op de voorkant plakte ik nog een sticker met Memories Inside. Verder plakte ik nog wat bloemetjes van Florella, een grotere witte en wat kleinere roze bloemetjes en wat plakparels en verder hield ik het vrij rustig omdat het papier al vrij druk is. Van kraftpapier maakte ik 2 bakjes die ik op elkaar plakte, zodat in de achterste een album kon en in de voorste wat potjes met schroefdeksel. Hierin stopte ik wat pluisjes, maar daar kunnen natuurlijk ook andere dingetjes in.
Voor het album gebruikte ik als omslag een wijnfles zak. De bodem gebruikte ik als flap aan de voorkant. Om het geheel dicht te houden deed ik magneetjes achter het designpapier. Als pagina's gebruikte ik vlakke zakken van 10x15 cm. Aan de binnenzijde op de rugkant, plakte ik 2 flapjes die ik maakte van 2 vlakke zakjes van 7x12 cm.

Dit was hem weer voor deze keer. Ik hoop dat jullie hem leuk vinden en laat gerust een reactie achter.















Veel liefs, Yvonne.




 

maandag 11 september 2023

Greek memories

  hoi hoi,

De vakantie zit er weer op jammer genoeg! Ik ben zelf net terug uit Griekenland, van m'n geliefde eiland Corfu. Eigenlijk ben ik daar eigenlijk elk jaar wel een keer te vinden. En anders wel op een ander Grieks eiland. Dus toen het Mediterranean Heaven papier van Mintay uit kwam moest ik die natuurlijk hebben.

Dus aan de slag gegaan met een album waar foto's van afgelopen jaar in kunnen. Het is een combinatie geworden van iets wat lijkt op het album van de laatste doedag en de schuifsluiting van het laatste patroontje. De basis van het album is gemaakt van vlakke zakken van 15 cm met een paar flapjes van een loonzak van 9.5 cm. Met de die-cuts en paper elements met de gave labels kan je het geheel zo leuk aankleden. Op de laatste pagina maakte ik een band met daaronder een pp zakje geschoven met schudmateriaal. En zo heb je verder niet veel nodig om er een mooi album van te maken.

 








Dat was het weer voor deze keer, tot het volgende blog!

Veel liefs Beate


maandag 4 september 2023

Rol-up-doosje

 Goedemorgen lieve Kimya-volgers!


Vandaag is de dag, dat ik weer een projectje showen mag! 
We beginnen de dag met een gedicht, hopelijk tovert dat een lach op jullie gezicht.
Mijn rijmkunsten zijn niet om over naar huis te schrijven,
maar misschien nodigt het jullie uit om op dit blog te blijven. 
Ik ga nu weer over naar normale woorden,
voordat jullie denken dat ik niet spoor-den!😉😜🤣




Ik heb een verjaardagscadeautje gemaakt voor een knutselvriendin, hierbij heb ik gebruik gemaakt van een wijnflestas, wat kraft karton en het prachtige designpapier van Craft ‘o clock, Touch of Nostalgia
Ik heb de wijnflestas op diverse plekken gerild, zodat het in elkaar gevouwen kan worden als een soort tasje. Ik heb in het midden, zo ongeveer dan, een bakje met deksel gemaakt en aan één zijde heb ik nog een extra bakje gemaakt! Het geheel heb ik vastgemaakt met een bronzen sluiting en daarom heen heb ik seambinding ‘gebonden’. Niet geheel, anders kwam ik in de knoei, maar over het designpapier heen en dan dichtgestrikt. Een stansje van de Sint jakobsschelp met daarop een sticker en daaronder 2 verschillende soorten pluisjes in de kleur zeegroen en crème. Het designpapier heeft diverse vlekjes, waarop ik doorzichtige enameldots heb geplakt, dan krijg je net wat meer een 3D effect. 




Aan de binnenkant kon ik niet heel veel versieren, omdat alles tegen elkaar komt bij het dichtdoen.
Ik heb bij het open bakje een banner vlag van Gummiapan en een sticker met 'veel liefs' erop gebruikt. Hierin heb ik een klein fotolijstje met een stukje designpapier gestopt met daarop 'Lang leve lieve jij'. Ik heb een rasp met een amberblokje in een zilver organzazakje gestopt, een lief cadeautje heb je dan!




Op het dichte bakje heb ik de spiegel van Gummiapan als een soort van lijstje gebruikt rondom het lusje van de deksel, deze heb ik bewerkt met embossingpoeder en je krijgt een heel gaaf effect. Eronder heb ik happy birthday van Gummiapan geplakt. 
In het dichte bakje heb ik sizzle papierwol in de kleur kraft gestopt en daarop een flesje likeur met daaraan een houten borrelplankje met ‘geniet ervan’ erop en twee reepjes chocolade. De reepjes heb ik ingepakt in vloeipapier met daaromheen groen jutetouw en raffia in de kleur crème en een sticker met 'Er is er een jarig' om de boel aan te kleden.





Aan de rechterzijde zit een kleine pocket en daarin heb ik de old letter stans van Gummiapan gebruikt, deze heb ik beplakt met designpapier en hierop een vlinder van jute en een sticker met 'hoera' geplakt. Bovenop heb ik die gave vintage vlinder, wederom van Gummiapan, geplakt.



Op de achterkant heb ik mijn waxzegel achter het ronde wilgenkransje van Gummiapan geplakt, hieronder nog 2 blaadjes van de extra’s special set van Touch of Nostalgia. 

Dit was mijn creatie voor deze keer, wat denk je er van? 

Tot de volgende..!

Liefs,

😉