maandag 24 juni 2024

chipboard organiser

 

Hallo allemaal,

Welkom terug op het blog van Kimya!

Dit keer is het weer mijn beurt om een projectje te laten zien. Mijn knutselmaatje was jarig en wij maken met verjaardagen iets voor elkaar en sturen het op. Ik moet zeggen dat ik het dit keer best lastig vond om iets origineels te verzinnen. Vanwege privé omstandigheden had ik weinig tijd en inspiratie, maar gelukkig is het goedgekomen.

De organiser koop je als "bouwpakket", dus als eerste heb ik het geheel in elkaar gelijmd met houtlijm. Dan ontstaat er een grachtenpand in drie delen, ik heb deze aan elkaar gelijmd. Met betonlook uit eigen voorraad heb ik de pandjes bewerkt. Toen alles droog was ben ik gaan verven met grijze acrylverf. Dat vond ik wat saai dus heb ik meerdere kleuren door elkaar gebruikt voor een speels effect. Als finishing touch heb ik nog een laagje metallic verf aangebracht en de binnenkant roze geverfd. Toch mistte ik nog iets, daarom heb ik gordijntjes van kant in de huisjes gemaakt. De buitenzijde versierde ik met bloemetjesmeeldraden en vlinders uit het designpapier van Mintay













Ja en wat doe je er dan in? Omdat de zomer hopelijk in aantocht is dacht ik aan iets vrolijks voor in de tuin. Zo zag ik bij een goedkope winkel onderstaande leuke figuurtjes in een netje. Manlief heb ik er gaatjes in laten boren zodat ik er een slinger van kon maken. Maar eerst moesten de houten figuurtjes ook geverfd worden in verschillende pastel kleurtjes én ook een metallic laagje. Eén huisje was gevuld!




Nog twee huisjes te vullen, ik heb bij een plaatselijk bollenkweker schattige bloembolletjes gekocht. Een mooi kleurtje als ze uitkomen. Ik heb alles in fruitzakken verpakt en dicht gemaakt met een nietmachine met roze nietjes. De zakken heb ik opgeleukt met een stencil, een achtergrondstempel en nog wat stempeltjes van Gummiapan: van hartjes gefeliciteerd en een bloemetje voor jou.








Bij een verjaardag hoort ook een mooie kaart, ik heb de tekenmal mei van Dutch Doobadoo uitgeknipt en opgeplakt. Het vrolijke papier is van Mintay. Op het ticket stansje heb ik de leuke tekst gestempeld. 



Gelukkig werd het pakketje gewaardeerd, het is weer eens iets anders. 

Dit was mijn bijdrage aan het blog deze keer, groetjes Fredy.

maandag 17 juni 2024

LOVE is in the air

 Hoi hoi

Welkom op het blog van Kimya!

Deze week weer een projectje van mij. Afgelopen weekend is er een vriendin van me getrouwd, ik ken haar vanuit de hobbywereld en ze verwachtte natuurlijk een enorm project van me.
Het liefst wilde ze het prieel , alleen zag ik dat niet helemaal zitten :-)
Dus een lief klein album met het mooie papier van Mintay: Bohemian Wedding, want het moest naar mijn idee vooral niet te zoetsappig worden.

De basis is gemaakt van twee fruitzakken van 14 cm breed, die ik heb gerild en daarna deels op elkaar heb geplakt, zodat er mooi klepje aan de voorkant ontstond en er aan de binnenkant de binding was voor de pagina's. Op de voorkant sluit het album via het klepje met een mooie bronzen sluiting.
De pagina's heb ik gemaakt van drie vlakke zakken van 10x15. Die heb ik op de korte kant stukje omgevouwen en vastgeplakt, de lange kant die overbleef heb ik opengesneden en zo passen de pagina's precies over de binding heen.
Verder heb ik nog een paar loonzakken van 95x145mm gebruikt, eentje voor een deel als pocket en de andere twee als flapjes op de achterste pagina.
In de pocket op de eerste pagina zit een heel fout souvenirtje, toevallig ken ik de plek waar ze ten huwelijk is gevraagd heel goed. Dus toen we afgelopen mei in Griekenland waren heb ik een puzzel koelkastmagneet gekocht en die in stukjes in een pp zakje gedaan; hebben ze wat te doen haha.

Ik heb gebruik gemaakt van verschillende leuke stempeltjes: twee voor een huwelijk van CraftEmotions: 5060 en de 5061, de minicamera's van Craft&You en van Gummiapan: Together is a wonderful place to bee en Memories are stiched with love.

Kijk en geniet mee!
Ik heb de foto's even verborgen :-)





Groetjes Beate





maandag 10 juni 2024

Mini album in een doosje

 Hoi, wat gezellig dat je even komt kijken op ons leuke blog!

Vandaag laat ik jullie zien wat ik gemaakt heb. Het is een klein vouwalbumpje geworden wat ik in een Kraft doosje heb gedaan, zodat ie mooi blijft.

Het Kraftdoosje meet 14x8,9x2,54. De perfecte maat om voor de basis van het album gebruik te maken van vlakke zakken van 13x19. Voor de flappers heb ik penseelzakken gebruikt. Hiervan maakte ik ook de pockets waar ik de leuke Ecobrown labels instak.

Het designpapier is van Mintay en heet Rustic Charm. Ik gebruikte een 15x15 blokje hiervoor. Ook gebruikte ik uit dezelfde geweldige lijn het stickervel om wat mooie accenten aan te brengen.

Aan de labels en voor de sluiting van het doosje gebruikte ik een mooi stukje kreukellint. Om het dekseltje te versieren, plakte ik hierop nog wat stickers en wat pluisjes in de kleur coffee en crème, met daarop een strik. Op de hoekjes plakte ik nog wat plakparels van 6mm en op de bodem van het doosje parels van 10mm als voetjes.











Lieve groetjes, Yvonne

Yvonne


 


maandag 3 juni 2024

Kleine junk journal

Hallo allemaal,

 

Wat gaat het jaar toch snel. We zijn al weer in juni aanbeland en voor ik het wist mocht ik alweer een blog maken voor jullie. 


Eén van de dingen die ik leuk vind om te maken is een junk journal. Groot, klein, dik of dun, dat maakt me niet uit. Maar het spelen met papier, stempels, inkt en de naaimachine vind ik erg leuk. Het gebeurt dan ook vaak zat dat ik met nog inkt op mijn handen op mijn werk kom. Gelukkig maakt dat mijn baas niet uit, aangezien ik niet met klanten en cliënten werk. 

 


Voor dit projectje ben ik ook met inkt in de weer geweest maar wel minder dan normaal. Ik heb er voor gekozen om meer de kleuren van het papier te laten zien dat ik gebruikt heb. 

 


Ik ben begonnen met twee zakken met een blokbodem. Ik heb ze allebei aan de zijkant opengeknipt. Bij de eerste zak heb ik de bodem gevouwen waardoor er een scharnier ontstaat. De andere zak heb ik naar binnen gevouwen zodat er pockets ontstaan. De twee zakken heb ik vervolgens onder de naaimachine gelegd en vast genaaid zodat er bladzijden ontstonden. 



 Hierna heb ik een van een penseel zak een sluiting gemaakt. Deze heb ik aan de achterkant vast gemaakt en naar de voorkant gevouwen. Om de zak op zijn plek te houden heb ik van bruin kraft tape een lus gemaakt om de hele voorkant heen. Deze heb ik bewerkt met inkt en stencils. Vervolgens heb ik er een organza lint op genaaid en curator snippets van Tim Holtz geniet met de nietmachine




 In het boekje heb ik nog een bruine zak  en een penseelzak gebruikt. Het geheel heb ik vast gemaakt met een stukje kreukellint.




Voor het vastmaken heb ik de zakken versierd met restje papier van onder andere stamperia Sir Vagabond aviator en Ciao Bella Sign of the Times

In de verschillende pockets heb ik labels gedaan. 

 



Ik hoor graag wat jullie er van vinden. 


Groetjes Melanie