maandag 16 september 2024

Wonders of Nature

 

Hallo allemaal,


Het is weer een nieuwe week en tijd voor een nieuwe blogpost van mij.

 Ik hou erg veel van paddenstoelen. Ik vind ze heel bijzonder en mooi in allerlei variaties. Het papier van Alchemy of Art vond ik zo mooi dat ik besloot om daar wat paddenstoelen foto's bij te combineren. En daarbij zet ik het boekblok eens in de highlights.

Het boekblok heb ik eerst aan de randen geverfd met acrylverf. Ik vond nog een, vergeten, potje in mijn stash van Venetiaans goud. Dat kleurde perfect bij het mooie blauw en goud wat in het design papier zit.

Na het drogen heb ik het beplakt met het mooie papier van Alchemy of Art. Ik heb verschillende layouts geprobeerd, maar uiteindelijk besloten om aan de buitenkant verder niets meer toe te voegen. Het deed teveel afbreuk aan het mooie papier.

De binnenkant is echter heel anders. Daarvoor heb ik een boekje gemaakt. Het is een langwerpig boekje geworden wat  je in elkaar kunt vouwen.

Voor het boekje heb ik kraft gebruikt en een grote blokzak. De blokzak heb ik helemaal uit elkaar gehaald zodat ik het maximale papier kon gebruiken. Dat heb ik aan beide kanten van het boekje geplakt zodat ik een stevige basis heb.

Bij het boekblok zitten ook 3 labels waarop een forse eyelet zit. Die heb ik eraf gehaald en vervolgens de labels met design papier beplakt. Voor het beplakken heb ik eerst rondingen in het design papier uit gestanst, zodat ik de foto ertussen kon plakken.

Daarna heb ik het versiert met de extra plaatjes van Alchemy of Art en met de blaadjes stans van Joy!Crafts.

Op het volgende stuk van het boekje heb ik een pocket gevouwen en daar allerlei labels ingedaan. De postzegels heb ik gemaakt met de stans van Gummiapan.

Op het volgende blok heb ik kleine kaartjes gemaakt en gesloten met een kleine label. Elk kaartje heeft een tab gekregen en de nummers op de tabs heb ik met de stempel van Elisabeth Craft Design gedaan en de datum is van Gummiapan.

Op het laatste blok heb ik een soort envelop gemaakt van kraft waar nog een labels of andere kleine dingetjes in kunnen. Voor de sluiting heb ik Ito touw gebruikt. Dat is er perfect dun genoeg voor.

De labels heb ik gemaakt met de labelmaker. Alle randen zijn bewerkt met Ground Espresso van Ranger. De lintjes komen uit mijn eigen stash, maar dit organzalintje past er ook prima bij.

Ik hoop dat jullie het een leuk boekje vinden en daar weer veel inspiratie uithalen.

Creatieve groetjes,

Ineke
















maandag 9 september 2024

Boutique Antique

 Boutique Antique

Het is al weer even geleden dat er iets van mij verscheen, maar hierbij een nieuw blog :)

Na een drukke tijd van verhuizen en een nieuw hobby plekje in te richten, is het gelukt om project te maken. Zoals in mijn vorige blogs te zien is, is het wel duidelijk dat ik van vintage hou! Daarom wilde ik graag iets maken met het papier van Stamperia Vintage Boutique. Ik was direct verliefd op dit papier, vooral de kleuren vond ik erg mooi. Het idee was een soort van etalage te maken, met daarbij uiteraard een album. Het album kun je vullen met mooie foto's en kleine herinneringen. 


De basis is gemaakt van een kraft doos, waarvan ik van 1 doos de voorkant eruit gesneden heb. Beide heb ik geschilderd met acryl verf in de kleuren okergeel en bruin. Zoals gezegd wilde ik een soort van etalage maken en heb hierbij gebruikt gemaakt van de bijpassende die cuts van de papierset. De andere doos heb ik beplakt met het bijpassende background papier van Vintage Boutique. De doosjes heb ik aan elkaar bevestigd met scharniertjes uit mijn eigen voorraad. Na 15 jaar in mijn bakje te hebben gelegen eindelijk eens gebruikt.....vast herkenbaar! De banner is een stans van Gummiapan. De lakzegel is uit eigen voorraad. Het strikje en de bloem komen uit de ephemera set van de papier lijn.


In de doos, beplakt met het papier, heb ik een soort van album gemaakt. Eigenlijk zijn het enveloppen gemaakt van theezakken en deze verder versierd en beplakt. Deze zijn samen gebonden met kreukel lint


De theezakken die ik als basis gebruikt heb, daar is de bovenkant vanaf geknipt. Als sluiting heb ik de stans Doily gebruikt van Gummiapan in combinatie met kleine rondjes waar ik het leuke Ito garen bij hebt gebruikt om het te sluiten. Verdere versieringen komen uit de ephemera set, de mini"s van Gummiapan, notitie stans, postzegel stans, postzegel rechthoek stans, sint jakobsschelp en de kleine tickets zijn van Studio light paperpad mini Write it down. Uiteraard een wit strikje en de mini paperclips van Tim Holtz.




In de theezakken heb ik een loonzak gedaan en deze beplakt, ook heb ik er een set van labels toegevoegd en deze bij elkaar gebonden met kreukel lint. Ik heb de labels versierd met doilies en papier en de nieuwe distress spritz.

De loonzak heb ik op dezelfde manier gedaan als de theezakken.

Erg benieuwd wat jullie er van vinden, ik heb het met heel veel plezier gemaakt. Vind het vaak lastig om het idee in mijn hoofd ook echt vorm te geven zoals ik het bedacht had, maar in deze vind ik het geslaagd. Laat me weten wat je er van vindt!

Harte Groet Ilona


maandag 2 september 2024

Nora is geboren

 Goedemorgen allemaal,

Vandaag is het weer mijn beurt om jullie te verblijden met een Kimya project!

Ik laat vandaag een kraamcadeautje zien want Nora is geboren, dochtertje van een oud collega en natuurlijk maakte ik wat leuks!


Hier zie je het totaalplaatje, ik had een vouwmandje bij de Duitse Kik meegenomen (deze zijn trouwens ook bij de Action te krijgen) en maakte hier een soort kraam mandje van.
Aan de voorkant spande ik wat touw en hieraan bevestigde ik babysokjes met kleine knijpertjes.


In het mandje zitten een blokkentoren met de naam erop, een masker voor papa, een masker voor mama, en een leuk boekje.


De blokkentoren is gemaakt van 6x6 kraft vouwdoosjes, gewoon op elkaar geplakt, de houten letters heb ik lichtroze geverfd.
Her en der heb ik nog wat florella bloemetjes geplakt, in het bovenste doosje zit een organza zakje met daarin bad parels in de vorm van een eendje. 


Ik vond het leuk om ook voor papa en mama een cadeautje in het mandje te verstoppen en een maskertje is in de newborn tijd echt wel welkom!
De maskertjes heb ik in vlakke zakjes gestopt en deze leuk aangekleed, op ons YouTube kanaal staan de filmpjes hoe je deze ook kan maken (hier die van mama en hier die van papa)
De etiketten zou je normaal voor Moederdag en Vaderdag gebruiken maar zijn dus ook leuk te gebruiken in een kraamcadeautje!


Natuurlijk ging er ook een klein boekje in het mandje, het boekje heb ik gemaakt van 2 fruitzakken, die heb ik op elkaar geplakt en gevouwen tot een boekje.
op de voorkant een leuk etiket afgewerkt met wat florella bloemetjes, de sluiting is gemaakt van mooi roze lint.
Het papier wat ik heb gebruikt is van Craft o Clock "Girl & Curl"


Ik heb het boekje rustig gehouden dus niet teveel poespas, het papier is mooi genoeg!
Wel een leuk satijnen strikje gebruikt.



In het midden heb ik nog 2 extra flapjes gemaakt van 2 kraft envelopjes van 7x10cm, deze heb ik gesloten met een stukje smal satijnlint.


Als je dat openklapt weer een mooi etiket in het midden.

Zo dat was hem weer ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden ik hoor het graag!

Lieve groetjes,