donderdag 5 december 2019

24 dagen tot kerstmis!

Hoi allemaal,

Ben je weer klaar voor een nieuwe blogpost?
Vandaag laat ik een adventskalender zien!

Klik op de onderstaande link en je ziet een filmpje van de kalender!


Adventskalender
Dit is een adventskalender die ik gemaakt heb met een borduurring van 25cm en het 101 kraftpakket van Kimya. Ik heb er wel witte loonzakjes van pergamijn in verschillende maten, een wit envelopje en een witte theezak met venster aan toegevoegd, niet omdat ik niet genoeg had, maar voor de afwisseling qua kleur.


Het designpapier dat ik gebruikt heb ik van Scrapboys, Cotton Winter.
Het grote (30x30cm) en het kleine blokje (15x15cm), want er zitten grote zakken en tassen bij waarbij je niet genoeg hebt aan het kleine blokje. Ik heb overigens wel een soort van tic met papier. Ik koop altijd een groot en een klein blok van een papierlijn, eigenlijk omdat ik nooit een keuze kan maken en zo heb ik nooit tekort, heb jij dat ook?

Hieronder de foto waarop ik alle zakjes en tasjes aan de borduurring heb gemaakt.
Ik heb dit met wit garen gedaan, dit was sterk en soepel genoeg. Het valt niet zo heel erg op. Zoals je ziet heb ik alles op mijn vloer moeten doen, omdat ik niet zo'n grote tafel heb. ๐Ÿ˜‰


De cijfers die ik gebruikt heb zijn van Elisabeth Craft Designs, de Filmstrip nummers. Deze vind ik echt zo gaaf, lekker vintage en veelzijdig te gebruiken!
Ik heb hier een doily, het mooie sterrenlint, jutetouw en een eco bruine label gebruikt op een bruin tasje. Het tasje heb ik dichtgemaakt met een klembordklip.


Hier heb ik een stuk jutetouw dubbel gestrikt met daarop een jute bloemetje.


Hier heb ik op een grote pergamijn zak een stuk kaasdoek gebruikt met daarop een stuk uitgeknipt designpapier. 


Dit is een doorgeknipte doily met sneeuwbolletjes. 


Een klein kraftenvelopje heb ik gepimpt met een strikje. 


Ik heb op dit kraftdoosje niet veel meer gebruikt dan een stuk kaasdoek.
Het papier is al zo mooi en zo gevuld dat er niet veel meer pimpen voor nodig is.


Hier is de kleur helaas niet mooi te zien van het stukje sterrenlint, maar het is een mooie groene kleur met een ienimini klein glittertje erin.
Mijn favoriete lint op het moment! ๐Ÿ˜


Hier heb ik een theezak met venster gepimpt met een doily, een etiket met 'A gift for you' erop en een tag van Gummiapan erachter, met daardoorheen een stuk glitterlint en een jutetouwtje eromheen. De doily zit over het venster geplakt, anders kan je zien wat erin zit en dan is het geen verrassing meer. ๐Ÿ˜‚


Dit witte envelopje heb ik gepimpt met een stuk glitterlint, hierop een stukje designpapier en twee jutebloemetjes, het cijfer uiteraard en het envelopje is weer vol.Dit kleine loonzakje heb ik gepimpt met een stuk jutetouw met daaraan twee roestige belletjes. Dit past perfect bij het kerstthema, al zeg ik het zelf.. ๐Ÿ˜‰


Dit is een cd-hoes. deze heb ik gepimpt met twee dennenappeltjes die ik met gesso wit heb gemaakt, dan krijg je een sneeuweffect.


Dit is een klein doosje, hier heb ik een houten embellishment voor gebruikt in de vorm van een hertje. Het hertje zit nu niet in een cirkeltje, maar die zit er wel bij, dus kan je ervoor kiezen om hem er ook in te stoppen en eventueel ergens anders te gebruiken. Deze zitten samen in een doosje met engeltjes en kerstboompjes.


Hier heb ik een pillowbox beplakt met designpapier en een ster uit de Studiolight Winterdayslijn. Het is een oudje, maar ik vind hem nog steeds zo gaaf!


Hier heb ik een houten kerstboompje met gesso bewerkt  voor het sneeuweffect, een kanten lintje erop en het cijfer zodat deze erg duidelijk zichtbaar is.


Op dit pergamijnzakje heb ik een oude stans van Joy Crafts gebruikt als extra aankleding.


Voor het venster van deze theezak heb ik ook een oude stans van Joy Crafts gebruikt, zo is het een stuk moeilijker om te zien wat voor cadeautje erin zit.
Ik heb ook een mooi etiket gebruikt met een kerstboom die er helemaal ondersteboven van is en 'kerstgeschenk' erop. ๐Ÿ˜‰


Hier heb ik een doily en een stuk jutetouw gebruikt.
De houten embellishment komt uit mijn eigen collectie. 


Dit doosje heb ik gepimpt met twee dennenboompjes uit de Happy Holidays lijn van Joy Crafts, een redelijk oudje, maar oh zo gaaf!


Op deze vlakke bruine zak heb ik een etiket met 'Joy to the world' gebruikt en weer twee jutebloemetjes, die bloemetjes gebruik ik ook zoveel, ook een van mijn 'all-time-favourites'.


Hier komt weer een houten embellishment terug, dit keer een engeltje.
Zoals ik eerder heb uitgelegd, zit het engeltje ook los in het doosje, dus die kan je er eventueel in stoppen of ergens anders voor gebruiken. 


Dit penseelzakje heb ik aan de bovenzijde twee maal omgevouwen en hierop weer de Studio Light sterrenstans gebruikt, alleen dan met het woord 'Love' erin.
De ster is dan ook meteen de sluiting van de zak.
Onderaan de zak heb ik nog een etiket geplakt met 'Make it a december to remember' erop. 


Dit tasje met venster heb ik een soort van schudtasje van gemaakt. Ik heb met de Fusetool van We R Memorykeepers een schudgedeelte gemaakt. Ik heb er wat parelmoer/witte strooiconfetti in de vorm van ijssterren in gedaan en deze aan de binnenkant van het tasje geplakt. De 'Winter' stans is ook van Joy Crafts. 


Hier heb ik een stukje designpapier in de vorm van een banner geknipt en het cijfer in de hoek geplakt. Het designpapier was al zo gevuld, dat er niet veel meer nodig was.


Zo, nu zijn we na een hoop zakjes en doosjes aangekomen bij de laatste zak.
Ik heb hier de roestige belletjes weer gebruikt, de doily, de houten embellishments, de sterrenstans en de fotoframe-stans van Studio Light. 


Nou dit was mijn blogpost voor december.
Het was een flinke post deze keer, maar ik vind het resultaat echt tof!
Mag ik dat zeggen over mijn eigen creatie? ๐Ÿ™ˆ
Wat vind jij ervan?

Tot de volgende!

Liefs,


3 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend gave en super mooie adventkalender!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel! Was ook erg leuk om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Kim,
  Je mag meer dan trots zijn op je creatie, echt meer dan mooi ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
  Mvg gina Belgiรซ ๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ช

  BeantwoordenVerwijderen