maandag 2 oktober 2023

Countdown to Christmas

 Goedemorgen allemaal,

Welkom weer bij een nieuwe blogweek. Na vorige week een herfst project te hebben gemaakt ben ik vandaag in kerstsferen.

Ik heb voor jullie een advent kalender gemaakt. Het is een beetje een lastig project om op de foto te zetten dus vandaar dat ik hem aan mijn deur heb gehangen.

Sinds kort hebben we het papier van Masterpiece in onze collectie en ik was meteen verliefd op het kerstpapier. Even iets anders dan de traditionele kleuren. Ik word helemaal blij van al die kleurtjes. Hopelijk jullie ook.

Voor deze advent kalender gebruikte ik het kerstpapier, het basispapier, de die cuts, de teksten, de kerstlabels en de sinterklaaslabels


Als basis heb ik een suikerzak gebruikt.
Het ophanghengsel is het hengsel van een tasje omwikkeld met 3 mm lint.
Aan de onderkant heb ik met de Crop-O-Dile een gaatje gemaakt, verstevigd met een reïnforcement en daar alle kleuren lint in vastgemaakt. Ertussen heb ik een kerstboompje gehangen.

Op de zak heb ik met kleine vlakke zakken flappen gemaakt. 
De zakjes die erop zijn geplakt zijn loonzakjes

Op deze manier heb ik aan beide kanten van de zak 12 pockets gemaakt. 


Ik heb de flapjes gesloten met 3 mm lint.  Deze heb ik vastgezet in de vouwnaad van de suikerzak en onder het designpapier op het kleine zakje.
De loonzakjes zijn gesloten met een klittenband rondje

Zo ziet de kalender er opengeslagen uit. Op de flapjes heb ik een rand designpapier geplakt zodat er een pocket ontstaat. Hierin zit een pergamijn zakje.


Het pergamijnzakje heb ik beplakt met een stukje washi tape. Naast deze met cadeautjes heb ik ook nog de gestreepte gebruikt.



Dit zijn wat detailfoto's. Het is helaas te veel om overal foto's van te maken maar zo krijgen jullie een beetje een indruk.

Dit is mijn eerst kerstproject van dit jaar. Ik hoop dat jullie de kalender leuk vinden.
Tot de volgende keer.

Groetjes,
Jolanda 


















2 opmerkingen: