donderdag 29 januari 2015

Album Ome Jan

Album "Mijn ome Jan"


Hallo allemaal,

Vandaag weer een project van mijn hand, het is een album gemaakt van bruine vlakke zakken.
Mijn ome Jan werd in januari 50 jaar, wij hebben best een speciale band en het leek me dus leuk om een album te maken met een aantal foto's van ons samen, dat was nog best een gedoe om een aantal leuke foto,s te vinden waar we samen op staan, heb heel wat zolders gezien haha, maar uiteindelijk is het gelukt om een paar te foto's te vinden uit diverse periodes uit ons leven!!

Eerst een paar foto's om te laten zien hoe ik het album maak, ik leg dus twee vlakke zakken andersom op elkaar, ik vind het dan fijn om ze aan elkaar te naaien, maar dit zou natuurlijk ook kunnen met bindringen of met lint. aan de zijkanten houd je dan 2 openingen over (bovenkant zakken) dit zou je kunnen gebruiken om labels oid in te schuiven, ik heb er deze keer voor gekozen om ze dicht te plakken.


Op de voorkant van het album heb ik de foto gebruikt van de uitnodiging voor het feestje.
Met design papier heb ik een leuke lay out gemaakt, afgemaakt met wat stansen stempels en een lief kantje, de titel mag natuurlijk niet ontbreken "Mijn ome Jan 50 jaar"


Op de volgende pagina's nog wat foto's uit de oude doos, mijn oom met mij als baby op schoot en mijn oom met mij en mijn broertje onder de kerstboom.
Achter de linker foto heb ik een label geplakt met daarop een leuke stempel, ook zie je hier het gave opengewerkt jute, op de rechter pagina langs de onderkant nog eens het lieve kantje.


Op de volgende pagina een foto van mijn oom en mij samen met mijn opa, deze foto had ik nog niet eerder gezien en vind ik dus erg speciaal (mijn opa is er al lang niet meer), ik kan me nog goed herinneren dat ik vaak zo lekker bij mijn opa zat, achter deze foto ook weer een label en wederom het lieve kantje (ben er gek op op dit kantje zo lief en fijn).
De andere foto is van mijn trouwdag, mijn oom was mijn getuige, op de tafel zit mijn nichtje (zijn dochter), je ziet op deze foto hoe trots hij is op zijn meiden!!
Hier heb ik weer gebruik gemaakt van het opgewerkt jute en het kantje.


Dan twee wat recentere foto's, de linkse is een jaar of 5 geleden en de rechtse is van vorig jaar.
Wij drinken graag samen een (of meer) jägermeister en niet "alleen als het ijskoud is", en dit mocht dus niet ontbreken in het album.
Ik heb wat labels van jägermeister uitgeprint en deze achter de foto geplakt, het kleine flesje onderin heb ik gevuld met zwarte acrylverf zodat het net lijkt alsof er jägermeister in zit!!


Ook de achterkant van de zak ben ik niet vergeten, hierop heb ik een kleinere maat vlakke zak geplakt, hierin had ik de kleine bijdrage gestopt, ook hier weer een label en het lieve kantje, maar ook een breed stuk kant.


Wat heb ik een plezier gehad met het maken van dit album, soms echt even terug in de tijd heerlijk, mijn oom heeft hem natuurlijk al gekregen en vond het ook helemaal geweldig!

Ik hoop dat jullie weer heb kunnen inspireren en mochten jullie vragen hebben over het maken van een album dan hoor ik ze natuurlijk graag!!

Groetjes Sandra 

3 opmerkingen: