donderdag 26 mei 2016

Vakantiealbum

 Hallo iedereen . dit keer heb ik een vakantie album voor jullie, het is tenslotte al bijna zover en misschien krijg je hier inspiratie van !
Ik heb er een houder omheen gemaakt, zo kan je hem makkelijk weg zetten zonder dat hij omvalt !
Je kan wel zien waar ik op vakantie ga.... ;)


Ik zal je hieronder laten zien hoe ik de houder heb gemaakt  . Ik heb het van grijsbord gemaakt...lekker stevig . Ik heb hiervoor 2 stukken van 19,5 cm bij 12,5 cm gesneden (dit is toch wel de beste manier) en ook nog 1 stuk van 4 cm bij 6,2 cm , 1 stuk van 4 cm bij 12,5 cm en 1 stuk van 4,5 cm bij 19,6 cm . Je moet er wel zelf de ronde vorm op uittekenen...ik heb het uit de losse pols gedaan .


Plak dan met goede tape de stukken aan elkaar, ik heb zowel de binnen als de buitenkant gedaan .


Zo zit hij heel goed en stevig aan elkaar vast . En als het goed is krijg je dan dit.........


En kijk....het album past er precies in !  Het album bestaat uit loonzakjes , waar ik de plakrand heb afgeknipt, deze niet weggooien ! Ik heb ze in ieder geval nog gebruikt....Voor de kaft er omheen heb ik kraftpapier gebruikt met de maten 2 X 21 cm bij 12,5 cm . En deze dan rillen op 2,9 cm. Plak ze dan op elkaar en plak de loonzakjes erin. 


Dan komt het er zo uit te zien.

En dan kan je alles gaan beplakken! Ik heb voor de buitenkant het groene ruitje gebruikt van Graphic 45, dat ging nog bijna mis doordat ik 1 kant van de houder verkeerd had uit geprint. Let daar dus goed op ! Gelukkig had ik nog precies plek over om hem nog 1 keertje uit te knippen. Ik had nl maar 1 vel.


En zo ziet het fotoalbum er aan de voorkant uit. Op zowel voor- als achterkant heb ik het 'houtpapier' van Joy gebruikt. Het is nog lastig hoor, om papier uit te zoeken wat een beetje Oostenrijks aandoet .
Uit de voorkant heb ik een gat uitgestanst. Een leuk doorkijkje naar de eerste foto! Het autootje is van Cut-ies. 


Ik heb in de zakjes een groot label gedaan, met ook hier weer een foto erop. Deze hieronder is op ons balkon s'ochtends in het heerlijke zonnetje en ik maak ieder jaar zo'n foto. Wat een prachtig uitzicht hè? Je kan zo heerlijk ver weg kijken. Achter de foto zit ook weer een label en wat jute band. En hoe lief is dat ienieminie autootje ????


Ik vond het altijd erg eng om met zo'n lift naar boven te moeten en nu... hoe vaker hoe beter !!
Hier kom je dan op 2100 meter hoog !
Ook hier wat labeltjes op geplakt, kleine witte, waar ik de touwtjes heb afgeknipt.  Het grasrandje is van Joy Crafts, zo ook als alle groen geruite bloemetjes die door het hele boekje zitten. Hier heb ik ook nog een houten fototoestelletje geplakt.


De beek stroomt ieder jaar wel een keer over (door hevige regenval) en als dat dan weer eenmaal weg getrokken is heb je weer bijna niks, maar je kan er zo heerlijk de hele dag vertoeven. Het is wel ijskoud! Maar goed, als het warm is is dat wel weer lekker.
Het knijpertje met hartje is van Kimya. Het crème kleurige lint trouwens ook .


Dit is als je langs de Krimmler waterval naar boven loopt, pittige klim! Boven loop je dan weer helemaal vlak. En dit is de steen waar ik vroeger met ouders en zussen ook al op zat !!!We konden er met z'n allen op !
Het hekje is van Marianne Design, zo ook de boom .


Dit is dan die beroemde waterval, hij is echt beroemd, de hoogste van Europa ! Drie van dit soort stukken die keihard naar beneden komen .
De bloemen zijn van Petaloo..Daisy Layers...


Inderdaad, voor altijd bij elkaar, mijn vent en ik......al 30 jaar !


Hier de achterkant van het album .


Dit is de ene kant van alle labels. Die 'maand'labels zaten eens in een hobbyboekje....ik heb ze nu uitgeprint op dunnere cardstock . De maand er nog boven gestempeld .


Wij zijn in Oostenrijk getrouwd en dat valt altijd in de vakantie.....vandaar dat wij ieder jaar een zelf geplukt bosje bloemen en een eigen gebakken taart krijgen..
En ook ieder jaar een kaarsje aansteken in het plaatselijke kerkje. Papier wat je hier ziet op de labels is van Action .


En ik vind die eigengemaakte kwastjes zo leuk tegenwoordig....hang ze bijna overal aan ;) . Deze keer crème en een beetje oud gemaakt met Distress inkt .Nog een autootje.........zò leuk !


Hier nog een detailfoto van èèn van de labeltjes .


 Dit was mijn creatie, ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Misschien dat jullie hem gaan proberen te maken.
 Een hele gezellige dag gewenst !!1 opmerking:

 1. Super mooi album Martine!
  Ik kijk mijn ogen uit naar alle mooie details zo leuk gedaan!
  Fijn als het ergens zo ' thuis komen' is op vakantie het is daar ook prachtig!
  Wij zijn er ook meer dan 30 jaar geleden ooit geweest omdat mijn man er vroeger kwam....wat denk je twee weken lang stromende regen zonder ook maar 1 droge dag er tussen dus de watervallen heeft hij mij nog steeds nooit kunnen laten zien.
  Met de kinderen kozen we een dichter bijbestemming maar ik hoop er toch ooit nog eens te komen!
  Een super project en dank je voor de tutorial, ik ga nog eens opzoeken hoe de binding voor dit boekje ook al weer was...
  Fijn weekend!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen