maandag 21 november 2016

Aftellen met een krans voor de Sint

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.

De goedheiligman is weer in het land.
Om deze "spannende" periode een beetje draaglijk te maken voor mijn dochter van 3 heb ik een aftelkalender gemaakt. Zij begrijpt dit principe wel omdat wij vaker een kalender gebruiken. Bv voor de vakantie, of wanneer papa weer thuis komt van zijn 2 weekjes weg.
Ik heb op witte labels de leuke teksten van de sintstempels van Marianne Design gestempeld.
En bij sommige nog wat zwarte labels er extra bij. Leuke sint etiketjes erbij, en de leuke sint-die's.Ik heb er 24 gemaakt, vanaf het moment dat de Sint aankomt tot aan pakjesavond. Voor elke dag 1 label, met daarbij 4 labels waarop ik een schoentje heb gestempeld met een oude clear stempel set, ook van Sinterklaas. Hierbij de tekst met schoentje zetten. Zo herkent ze duidelijk wanneer ze haar schoentje mag zetten.


Voor in de zakjes vond ik het niet echt nodig om er snoep in te doen, ik heb dus een doos Barbie-Lego gekocht. Dit heb ik verdeeld in 24 setjes, te beginnen voorin het boekje. Zo krijgt ze elke dag een klein beetje Lego wat aan het einde van de krans één geheel is.
Tuurlijk zit er soms wel een lekkere kikker of chocolade sint-lolly in.


Ik heb 3 soorten sintzakjes besteld en die heb ik gevuld dus met een zakje lego. Deze zijn dichtgeknoopt met een stukje zwart-wit bakerytwine. Een label erbij en ook nog een datum erop.


(ja ik weet het.... de S zit op z'n kop geplakt)
 Best veel zakjes bij elkaar toch??


Ik had in de schuur nog een oude basis liggen van een krans. Hierop heb ik stro gewikkeld.Daarna heb ik met een ijzerdraadje de zakjes aan de krans vastgemaakt. Zo blijft het goed zitten allemaal.

Leuk he... ik hoop dat jij er misschien dit jaar nog tijd voor kunt vinden om ook zoiets te maken. Je kunt dit ook doen met bv de kerst.


Laat je inspireren... en deel je ideeën.


Liefs en groetjes,

DE KNUTSELPIET!! haha (Esther) 


2 opmerkingen: