maandag 22 oktober 2018

Een plaatje!

Fijn dat je weer even de moeite neemt om te komen kijken op blog naar mijn creatie.
Ik had zin in vieze vingers dus al mijn mixed media spullen uit de kast getrokken en er eens heerlijk voor gaan zitten.

Wat heb ik gedaan? Een canvas wat al heel lang in de kast lag tevoorschijn getoverd. Met klei had ik al eerder wat mallen gemaakt met een heel toffe Stamperia mal. 


Toen ik hem had besteld en ik kreeg hem binnen schrok ik even. Het was namelijk een mal in A4 formaat. Ik had op een kleinere gerekend. Maarrrrrr….. Het kwam toch goed hoor.

Ik heb de mallen gevuld met klei, laten drogen aan de lucht en dan ziet het er nog niet heel aantrekkelijk uit haha. 


Het hoeven geen perfecte afdrukjes te zijn bij mij, vind ik alleen maar mooier staan op een mixed media. En met allerlei verfjes, poedertjes en waxjes eroverheen word het toch veel mooier dan het nu is.

Een 30x30 canvas heb ik zwart gemaakt met de Gesso van Dutchdoobadoo (DDBD). Nadat dit zwart was had ik nog geen idee eigenlijk wat ik nou precies ging maken. Maar dat vind ik het leuke van mixed media, je pakt van alles en ondertussen gebruik je de helft niet van wat je hebt gepakt, maar ga je opzoek naar andere spulletjes. Zoals je ook op onderstaande foto kunt zien.... De helft is niet gebruikt!!


Op mijn zwarte ondergrond heb ik vervolgens met een mask van de Scr@p serie van Joy diverse reliëfs gemaakt mbv structuurpasta van Nellie Snellen. 
Dit droogt super snel en met je heattool gaat het nog veel sneller. Zwarte gesso erover en door....


Vervolgens werd het tijd om andere materialen toe te voegen. Wat heb ik oa gebruikt? Ik heb gekozen voor diverse kleimallen, bloemen, woodveneer en een fotolijstje. Deze heb ik ook in de zwarte gesso gezet. Dit is soms makkelijker omdat je 3d gaat werken en je bv bij een canvas ook tegen de zijkanten aan kijkt. Achteraf kun je er net wat minder makkelijk bij. 
Dus tipje: Eerst Gesso, dan plakken. 
Nog een tip, wil je dingen in verschillende hoogtes plakken, (om mijn werk het fotolijstje) plak er dan bv een knoop onder. Hierop kun je dan strakjes je lijstje plakken welke zelf niet heel veel houvast heeft . Je ziet er niks van uiteindelijk, maar geeft wel net even de stevigheid die je nodig hebt.  

Ik heb alles met een gel medium vastgezet. Dit vind ik handiger dan met een lijmpistool. Dit kan ook hoor, maar is niet handig als je met een heattool aan de slag gaat. Dan smelt je lijm weer nl. En het voordeel is, je kunt nog een beetje schuiven enzo omdat die lijm niet 123 droog is. 
Nadat een groot deel op zijn plek is gelijmd ben ik aan de leukste klus begonnen.
Ik heb met 3 kleuren pixie powder gewerkt. De emerald green, pale olive en spearmint.


Hier en daar strooi je wat poeder, sprayt het nat met water. Droogt het met de heattool en ben je blij met je resultaat dan laat je het zo. Zo niet dan strooi je nog wat poeder erop en zo ga je door tot je tevreden bent. Strooi geen hele busjes leeg op je project. Het is zonde van je poeders en daarbij word het er niet mooier van vaak. 


Nadat ik klaar en tevreden was ben ik met nuvo embellishment mousse, seaspray green, aan de slag gegaan. Dit smeer je op de dingen die je een mooie glans in mooie kleur wilt geven. Ook heb ik dit met 2 waxen gedaan. Art alchemy opal magic, Green brocade en de white gold. En die geur... mmmm heerlijk haha. 


 Met inkspray van Craft emotions heb ik diverse spetters gemaakt. Gewoon je flesje opendraaien en spetteren maar. Let wel... bedek je tafel goed!


Met powertex 3d balls heb ik oa de hartjes van de bloemen gemaakt. Ook bij de tekst van Tim Holtz heb ik dit gebruikt. En op het lijstje. 


Ik heb wat van die balletjes in een bakje gemengd met lijm en wat pixie powder. Dit gaf een licht groene kleur. Heel tof! De lijm droogt transparant op. Perfect te gebruiken dus. 


Hier en daar nog een drop van Nuvo drops. En heel leuk maar moeilijk op de foto te krijgen, sommige hebben een beetje de ondergrond opgenomen en zijn dus een beetje meerkleurig geworden van de pixie powder wat er onder lag. Ook zo tof haha. 


Als laatste heb ik het lijstje vastgeplakt. Anders werd mijn foto helemaal viezig. Het lijstje heeft wel al die tijd op de juiste plek gelegen zodat het qua kleur prima bij de rest past. 
Dit was mijn creatie weer. Bedankt dat je kwam kijken.

Liefs, xoxo

5 opmerkingen: