maandag 9 mei 2022

Lapbook

 

 Hoi allemaal, leuk dat jullie weer komen kijken op ons blog.

Vandaag laat ik jullie mijn lapbook zien. Nu vraag je je misschien af wat dat is. Een lapbook is letterlijk vertaald een boek voor op schoot wat je kan uitklappen. In dit boek zitten pagina's met flapjes, envelopjes en eventueel boekjes verwerkt waarin/op je je foto's/informatie kwijt kan. 

De omslag heb ik gemaakt van kraft cardstock van 300 gr. Omdat ik wel van donker papier hou heb ik als designpapier het prachtige papier van Craft 'o clock, Ominous Marshes gekozen. Ik heb een 30,5x30,5 blok gebruikt en een gedeelte van een 20.3x20,3 blok. Om het boek dicht te maken heb ik jute touw gebruikt. Dit vond ik wel mooi bij het aardse van het papier passen. Ik heb het een aantal malen om het boek heen geslagen want een lapbook mag "bulky" worden en zo heb ik voldoende touw om hem dicht te blijven maken.

Het boek bestaat uit 3 delen.

Op het middendeel heb ik een restant van een zak, die ik aan de rechterkant heb gebruikt, als pocket geplakt want ik probeer altijd zoveel mogelijk van het restmateriaal te gebruiken. Daarop heb ik een kraft enveloppe geplakt. Hierin zitten afbeeldingen die ik uit het knipvel, wat bij het papier zit, heb geknipt.
In de pocket zit een kaart die ook in de papierset zit. De tab is uit een set van Elizabeth Craft Designs.Aan de rechterkant zit een notitieboekje. Deze heb ik gemaakt van een stuk designpapier en printerpapier wat ik, naar een idee van Sandra, in de koffie heb geweekt voor een vintage effect. Ik heb dit boek vastgenaaid in de kaft met borduurgaren. Het woord Notecard aan de voorkant van het boek is een stempel van Elizabeth Craft Designs (deze stempelset is helaas niet op voorraad)

De 2e pagina is een soort uittrekpagina en heb ik gemaakt van 2 vlakke zakken van 13x19 cm. Aan het einde zit een vlakke zak van 10x15 cm. Hierop heb ik van een reststukje van dezelfde zak een pocket gemaakt. Aan de linkerkant heb ik een stuk kraft cardstock gebruikt als band. De kleine labels zitten bij het designpapier en hoef je alleen maar uit te knippen. Het grote label is een Kimya label en heb ik beplakt met designpapier.

Op deze pagina maakte ik van 2 vlakke zakken van 10x15 cm 2 pockets.
Aan de rechterkant plakte ik 3 loonzakjes. Hier zitten ook de kleine labels die bij het designpapier zitten en het grote label is een Kimya label beplakt met designpapier.

Op de achterkant van de loonzakjes plakte ik designpapier, een gebruikt theezakje, stukjes golfkarton en afbeeldingen uit het knipvel. Op de kaft maakte ik van een fruitzak een schuine pocket. Ook hierin zit weer een kaart uit de designpapierset.

Nu gaan we naar de linkerzijde van het boek. 
Aan deze kant heb ik 2 pagina's gemaakt die onder een elastiek zijn geschoven.
In de kaft heb ik 2 eyelets gedaan om zo het elastiek goed te laten lopen want ik vond het zonde om het rechtstreeks op de rand van het papier te laten lopen i.v.m. beschadiging van het papier.
Dit heb ik gedaan met de Crop-A-Dile
Het jute touw heb ik aan het elastiek geknoopt.

De buitenste pagina heb ik gemaakt van een fruitzak. Aan de boven- en zijkant plakte ik 2 vlakke zakken van 10x15 cm

Aan de binnenkant van de zijflap maakte ik een band van kraft cardstock. Het label heb ik uitgeknipt.

De binnenste pagina maakte ik van een vlakke zak van 20,5x30 cm. Het buitenste stuk van de zak heb ik omgeslagen om een pocket te creëren. Hierin zit een Kimya label beplakt met designpapier.

Van een stuk afgesneden zak (ook weer een restje) maakte ik op deze pagina een pocket met 2 labels uit de designpapierset en 1 Kimya label.

Op de laatste pagina zit een loonzakje.

Op de binnenkant van de linker pagina plakte ik het schuine deel wat ik over heb gehouden van de rechter binnenkant pagina. Ook hierin zitten weer kleine designpapier labels en een groot Kimya label wat ik heb beplakt met designpapier.

Zoals jullie zien is er voldoende ruimte voor foto's, journaling en het bewaren van andere leuke dingetjes.

Ik hoop dat jullie mijn lapbook leuk vinden. Ik ben in ieder geval dik tevreden over hoe het is geworden en ik denk dat er nog meer zullen volgen.

Fijne dag, bedankt voor het bezoek aan ons blog en tot de volgende keer.

Groetjes,
Jolanda 


8 opmerkingen: