donderdag 29 maart 2018

Notities

Vandaag wil ik jullie weer wat laten zien op het gebied van mixed media.
Ja ik kan wel zeggen dat ik er behoorlijk verslaafd aan begin te raken. 

Deze keer laat ik jullie zien dat je mixed media ook op een notitieblokje en notitieboekje kunt toepassen. Zoo leuk. Ik neem je even terug in de tijd...
Het was op een woensdag middag.
Samen met mijn zus, Monique, zouden we bij Anja gaan spelen met onze mixed media spullen. Martine zou ook komen dus het werd een soort van mini kimya dt middagje. Heel gezellig en inspirerend om te doen.
Maar omdat er zoveel spullen mee gingen en ook weer mee terug had ik zelf niet zo'n zin om een groot project mee te nemen. Onlangs had ik een klein notitieblokje gekocht bij kimya, voor mixed media. Er zit namelijk een houten voorkantje op. super handig!!


Deze was dus bestemd voor de middag. Afgesproken hadden we, omdat we toch al snel naar zwarte ondergrond neigen, om deze x met wit te gaan werken. Superspannend haha.
Zoals ik in mijn vorige post al vertelde was dat bij mij niet zo geslaagde actie. Maar kom op... niet piepen maar doorpakken.

Zo gegegd, zo gedaan.
Het was die dag heerlijk weer, mooie blauwe wolken luchten met een heerlijk zonnetje wat de kamer in scheen. Ik werd er vrolijk van. En dan een hoop geklets, gelachen en gedeeld qua spullen ....


Ik had dus de voorkant voorzichtig van het blokje afgehaald. Zo kon ik lekker kliederen en ook goed bovenin komen. Dit zou niet lukken met de ringen er nog aan. 
Even de boel in de WITTE gesso. 
Vervolgens met een super mooie mask van Anja ( weet de naam niet meer, maar allemaal tekst) de voorkant bewerkt met structuurpasta. Daarna nog wat stukjes fijn golfkarton geplakt.
Tippie van mij: Plak je spulletjes niet allemaal los op je project, maar maak hier een mooie duidelijke groep van. Zorg dus dat je oog naar 1 punt word getrokken.
Stukjes kaasdoek erbij en een knoop. Verder nog wat klei ornamentjes uit eigen collectie. Maar wat nou echt super gaaf is.... Er is nieuw kant bij kimya te koop. Hele mooie gave bloemen. Je hebt ze in 2 verschillende maten. Deze heb ik los geknipt en opgeplakt. (nog niet heel spannend he...) 
Vervolgens het hele boeltje weer in de witte gesso.

En dan het leukste, en spannendste... 


Hier en daar met de pixie powders aan het strooien gegaan. Ik ben met de "donkere" kleur begonnen. Deze vooral ook in het midden van je "oogpunt" strooien. Wat water sprayen en vervolgens ben ik met de lichtere kleuren aan de gang gegaan. Als je tussendoor niet met je heattool droogt dan kun je in de nog nattigheid verder met je pixie powder en zie je dus meteen wat je aan het doen bent. Maar het spannende van dat kant he... als je dus wel tussendoor aan het drogen gaat met je heattool dan "smelt" je kanten bloemen dus. Het worden echte bloemetjes die zich opkrullen. Zo tof om te zien. Dus mensen.... sla je slag en koop dat super mooie lint... zo gaaf ook om die bloemen op een kaart of in je albums te gebruiken. 

Na de sessie met pixie ben ik hier en daar wat accenten aangebracht dmv de nuvo mousse. De randjes en de knoop en schelp bv... Ook heb ik nog wat opal magic wax gebruikt. Dit is soort toverwax en ligt dus geheel aan je ondergrond welke kleur het uiteindelijk word. En het ruikt heerlijk vind ik... hihi.Voor het boekje heb ik dezelfde materialen gebruikt. Maar omdat deze wat groter is heb ik hierbij wat meer gebruikt. Onder andere ook nog jute touw en breed kant en lint. En hier zitten ook nog wat foamklei op... dit kun je dus ook prima gebruiken op mixed media. Ook hier weer gelet om alles als een toef bij elkaar te plakken en te letten op je "oogpunt".Wil je meer weten over mixed media..., weet je niet hoe en waar je moet beginnen of ben je het overzicht een beetje kwijt geraakt in de vele spullen die er te koop zijn. Meld je dan nu gauw aan voor de workshop mixed media bij Kimya!!!! En wij gaan je dit haarfijn uitleggen in een paar uur durende workshop waarin wij je meenemen in de kleurrijke wereld die mixed media heet!! Wees welkom, let wel.... beperkt aantal plaatsen.
************************************************
10 april, kom jij dan ook?
Aanstaande 10 april, op een dinsdag morgen, gaan wij een workshop mixed media geven!
We gaan aan de slag met het bewerken van een pallet met diverse artikelen, materialen en kleuren.

Deze dag begint om 10 uur en is tot half 1, lokatie kolk 30 in Arkel
Kosten voor deze workshop zijn 12,50 euro, thee en koffie inbegrepen.
Heb je zin om mee te doen? Mail dan naar info@kimya.nl
************************************************************
Tot dan, of tot de volgende blog.

Liefs van mij, 

Hieronder vind je linken van de producten welke er zijn gebruikt. Helaas waren er op het moment van schrijven wat problemen met de foto's van de artikelen in de webshop en konden niet alle producten gelinkt worden. Onze excuses hiervoor.  Heb je vragen over een artikel, stel ze gerust. We helpen je graag. 


Notitieboek, afm 7,5x11,5 cm, triplex, Gesso wit 250 mlCosmic Shimmer Pixie Powder Teal Wash 30MLCosmic Shimmer Pixie Powder Aqua Lagoon 30MLCosmic Shimmer Pixie Powder golden mint 30MLNuvo embellishment mousse - aquamarine 807NFinnabair Art Alchemy Metallique Wax, Turquoise satin, 30 mlLint Elegance flowers, 60 mm x 1 meter, mooie losse bloemenLint Elegance flowers, 33 mm x 1 meter, mooie losse bloemenDDBD Structure Paste transparent 100mlJoycrafts Golfkarton fijn/smal 10 stuks 30.5 x 30.5cmSisaltouw 2/600 2.5 kg
1 opmerking:

  1. Wat was het gezellig...voor herhaling vatbaar zeg ik! En wat zijn ze mooi geworden uiteindelijk.

    BeantwoordenVerwijderen