donderdag 9 januari 2020

fotoalbum met het Doedagproject van Tiets (jan 2019)


Hallo, en wat leuk dat je weer even op het blog komt kijken.

Vandaag heb ik voor jullie een fotoalbum met als basis het Doedag project van Tiets, van januari 2019. Ik had het al een jaar in huis en nog niks mee gedaan. En nu had ik nog foto's van een weekendje weg met manlief, dus die konden hier mooi in.


Het papier wat ik gebruikt heb, komt uit het pakket dat Tiets had samengesteld. Het is van Prima Marketing en heet Georgia Blues. 


Op de rug heb ik een fastener gedaan met wat mooie lintjes.


Op de voorkant heb ik 2 bolblisters van Tonic, en hierin wat pailletjes van 28 Lilac Lane gedaan. Die heeft heel leuk allemaal verschillende pailletten in 1 verpakking.
Verder nog wat glitters en bloemen.


Achter de bloemen heb ik wat filmstripjes van Tim Holtz gedaan. Ik heb ze vastgeniet op het ribbelkarton en er daarna de bloemen op geplakt, zodat je het nietje niet ziet. Zo blijft het goed vast zitten.


Als je hem open slaat heb ik aan de linkerkant een flapje gemaakt met een loonzakje. Aan de rechterkant zit aan de bovenkant een pocket voor labels.


Ik heb her en der gebruik gemaakt van de Tim Holtz stickers uit het Small Talk boekje. Ik heb ze gemat op kraft papier.Nog een mooi lintje en een bloemetje en wat koord maakt het af.


Ook hier weer een tekstje en jutebloem. De andere bloemen zijn ook van Prima Marketing en komen uit dezelfde lijn als het papier. Prima op elkaar afgestemd dus.


Tussen de pagina en het loonzakje heb ik ook nog een pergamijnzakje geplakt. Ik heb hier dezelfde pailletten in gedaan als in de bolblisters op de voorkant. Een mooi blauw lintje erom en een tekstje van Tim Holtz, en klaar.


Deze pagina zit verstopt achter het loonzakje en het pergamijnzakje. Wat jute accenten met de bloemetjes en het vlindertje, en een jute kantje erachter maken het lekker stoer.


Dit is de achterkant van het loonzakje. Een blauw kantje achter de foto en een mooi kraft hartje met hempcord van Vaessen past mooi bij de foto.


De middenpagina's zien er zo uit. 


Dit is de linkerkant met een aantal Little Birdie bloemen en een kraft vlaggetje met een bindertje daarop geplakt. 


Dit is de rechterkant, met dezelfde bloemetjes en weer een Tim Holtz tekst.


Op beide pagina's kun je een flap openklappen en daar is heel veel ruimte voor foto's.


Ook aan de rechterkant zit zo'n flap.


De volgende pagina heeft weer ruimte voor labels aan de bovenkant in een pocket.


Ik hou van symmetrisch, dus ik heb op de laatste pagina net zo'n flapje gemaakt met een loonzakje en een pergamijnzakje als op de eerste pagina. Verder heb ik er nog een mooi geschulpt labeltje bij geplakt met een gave sticker erop. 


Op de binnenkant van het loonzakje heb ik hetzelfde gaas gebruikt en er een wollen strikje bij gedaan.


Met dit pergamijnzakje heb ik hetzelfde gedaan als de andere. De pailletten erin en een mooi strikje erop.


Dit is de laatste pagina. Ik heb achter de foto weer wat ribbelkarton gedaan en een doily. Verder nog een klein kraft envelopje en een guirlande en wat bloemetjes.


De achterkant heb ik zo gelaten want manmanman wat is dat toch een mooi papier.


Dit zijn de labels die in de bovenkant steken. Op de achterkant is ruimte om dingen op te schrijven.


En dit zijn de andere labels die her en der door het album in de pockets zitten.
Ik heb hier geen foto's of versiersels op gedaan omdat ik deze ruimte wil bewaren voor wat teksten.

Nou, dat was ie weer voor dit keer. Ik hoop dat je hem leuk vind, en misschien wel motiveert om naar de Kimya Doedagen te komen, want Tiets maakt altijd hele mooie projecten die speciaal voor die dagen verzonnen worden.

Veel liefs en tot de volgende keer.

Groetjes Yvonne5 opmerkingen: