donderdag 30 januari 2020

Zie ik nou dubbel...?


Zie ik nou dubbel? Of zijn het er echt twee? 

Afgelopen dinsdag waren zowel mijn moeder als mijn zus jarig. Hoe gezellig om op dezelfde dag jarig te zijn? 



Ik maakte voor allebei een kado-verpakking van een gondeldoosje. Allebei hetzelfde maar tóch een beetje anders. En de inhoud is bij beide ook anders. 



Oké, een gondeldoosje dus, ik heb eerst een stuk waterart papier op maat gesneden. Ik heb het gondeldoosje zelf gebruikt als malletje. Zo krijg je die mooie rondingen ook in het designpapier. Ik heb namelijk mijn eigen designpapier gemaakt met aquarelpapier en oxide-spray's. Het waterart-papier is hier ontzettend geschikt voor omdat het veel water kan hebben zonder dat het kapot gaat. Ik ben begonnen met het sprayen van roze oxide namelijk Victorian Velvet op mijn craftsheet. Een beetje water erbij en daar heb ik mijn papier doorheen gehaald. Met de heattool het geheel gedroogd en en volgende laag roze er overheen. De derde laag werd Evergreen Bough, een prachtige groene kleur. Weer hetzelfde gedaan als bij de roze, eerst op mijn craftsheet gesprayd en daarna water erbij en het papier erdoorheen. Je krijgt er zo'n toffe achtergrond van. En daarna heb ik nog een beetje gespetterd met beide kleuren en die op laten drogen aan de lucht. Weer een ander effectje. 



Vervolgens heb ik een hele toffe swirl van Scrapiniec gevonden in mijn voorraad. Hij heet Lilly of the valley. Wat een mooie swirl. Ik heb hem door midden geknipt zodat er twee helften onstonden. Ik wilde namelijk twee 'dezelfde' kadootjes maken. Deze swirl heb ik bewerkt met een prachtige gouden embossingpoeder van Nuvo. Zo'n mooie glans. Ook de tekst happy birthday heb ik op die manier bewerkt. Het gave van dit chipboard is is dat het buigzaam is. Het zit natuurlijk op een doosje wat rond is maar het buigt gewoon mee. 



Daarna heb ik er nog een strik van shining organza omheen gedaan, een label met de tekst handmade with love en paar Florella-bloemetjes opgeplakt, niet te uitbundig hoor want dan viel mijn eigengemaakte designpapier helemaal weg, en dat vond ik nou juist zo gaaf, haha. 



Aan de achterkant heb ik nog een tof etiketje geplakt met een effen strikje erbij, maakt het net weer wat meer af, vind je niet?


Ik hoop dat ik je weer een beetje inspiratie mocht geven met deze blogpost.
Veel liefs,



3 opmerkingen:

  1. Is zo'n leuke techniek om te doen! Ze zijn mooi geworden. En nog gefeliciteerd met beide😘

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zin schitterend!
    Wat een prachtig designpapier heb je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw....Wat is dat designpapier mooi geworden🤩.
    Superleuke doosjes

    BeantwoordenVerwijderen