donderdag 22 november 2018

Scrap en Bep 21 november 2018

Scrap en Bep 21 November 2018

Benodigdheden:

Scrap en bep basis set je kunt hem hier vinden in de webshop
Er is ook een aanvulling bij dit pakketje te koop. 

Gaatjes tang 
Tape en lijm
Design papier

Voorsnijden (hxb)
Chipboard
2 keer 11x15,5cm
2 keer 11x15cm
2 keer 11x2,6cm
1 keer 11x6cm
Cardstock (hxb)
3 keer 14,5x29,7cm
2 keer 10,5x29,7cm
1 keer 10,5x18cm
1 keer 3,5 x11cm


Hieronder vind je de video waarin je de uitleg kunt vinden. 


Hier vind je de geschreven werkwijze:


 We beginnen met de chipboard delen en de 3 stukken cardstock van 14,5x29,7 cm.
Plak de 3 stukken cardstock aan elkaar met een stuk tape van 1 cm. Je krijgt dan een hele lange strook.


 Leg de chipboard delen erop zoals op de onderstaande foto. Zorg ervoor dat er minimaal 3 mm ruimte tussen de delen  ontstaat.
Je begint van links naar rechts eerst met een deel 11 x 15cm dan die van 11x2,6cm dan die van 11x15,5cm dan die van 11x6 cm, dan weer die van 11x 15,5cm dan 11x2,6cm en de laatste is die van 11x15cm. Let goed op deze  indeling want anders word je omslag scheef.


 Er blijft een stuk cardstock over en je snijd dat eraf en zorgt ervoor dat er ongeveer 1,5cm overblijft naast het laatste stuk chipboard.


 Snijd de 4 hoeken schuin af en zorg ervoor dat je niet strak langs het chipboard snijd maar ongeveer 2 mm er vanaf.


 Plak vervolgens op de buitenranden van het cardstock en ook van het chipboard tape rondom.


 Vouw en plak daarna voorzichtig het cardstock op de chipboard delen. Doe dit niet te strak.Daarna vouw je je omslag in model zoals op onderstaande foto.


Plak nu de cardstock delen 10,5 x 29,7cm aan de linker en rechterkant (binnenkant omslag)en het kleinere stuk van 10,5x18cm in het midden. Plak eerst tape naast de gleuven tussen de chipboard onderdelen, dit zorgt ervoor dat het cardstock mooi blijft plakken met ombuigen van de omslag.Pak de 2 hele grote suikerzakken (de volgende handelingen doe je bij beide zakken )en vouw deze in de lengte dubbel. Zorg ervoor dat de vouw aan de bovenkant ligt.


Leg de openkant van de dubbelgevouwen zak  aan de rechterkant en ril en vouw vanaf links op
15cm – 17cm – 32cm – 34cm.
Als het goed is hou je aan het einde nog precies 15 cm over, maar  het kan soms gebeuren dat de zakken groter zijn.. Snijd dan het te veel eraf tot hij 15 cm is. Is hij iets korter dat is geen probleem. Vouw de zak weer open en knip zowel links al rechts in tot de eerste rilvouw!


Laat de zak nog even open gevouwen liggen en plak tape op het onderste deel op het smalle gedeelte (niet over de rilvouwen heen plakken!) Vouw de zak weer dicht (de vouw nog steeds boven
aan!)


Nu even opletten. Pons gaatjes in  het smalle stuk wat je net hebt vastgeplakt. Je meet het midden
en dan vanaf de boven en onderkant 1 cm afstrepen en daar pons je de gaatjes.
Maar  bij de ene zak doe je dit alleen in het linker gedeelte en bij de andere alleen in het rechter gedeelte( dus niet  in beide smalle stukken per zak!!)


Pak nu de omslag erbij en  teken in beide smalle delen ook hier het midden af en
van boven en onderkant op 1,5cm. Zet een kruisje en pons daar onder en boven een gaatje.
Bij de omslag wel in beide smalle delen.


 Pak nu de zakken er weer bij en je ziet nu bij de openkant dat dat nog open staat. Plak hier tape tussen. Let op het zijn 2 dubbele pagina’s dus die niet aan elkaar plakken alleen  per zakopening.

Pak nu een stuk lint en  de gevouwen zak waar je aan de linkerkant de gaatjes in dat smalle deel hebt gemaakt. Rijg het lint vanaf de binnenkant van de zak naar de gaatjes van de omslag ook aan de linkerkant  en maak een strik aan de buitenkant.
Met de andere zak waar rechts de gaatjes zitten doe je hetzelfde maar dan in de omslag aan de rechterkant. Als je het album dan openslaat, zie je dit.En als het album dicht gevouwen is zie je dit.


Pak het strookje cardstock van 11x 3,5 cm en ril en vouw dit op 1,5 en 2cm.
Plak tape op zowel binnen als buiten kant maar niet in het midden deel en ook niet over de rilvouwen. Knip of snijd aan de uiteinden een stukje schuin eraf.Pak de 2 grote loonzakjes en snijd aan de onderkant een mm eraf zodat hij open gaat.


 Pak nu het strookje en schuif en plak deze in de ene opening van een loonzakje tot aan de eerste rilvouw en de andere helft van het strookje in het andere loonzakje.Pak je album en zet aan de buitenkant op het deel van 6 cm een kruisje waar de gaatjes moeten komen.
Vanaf de boven en onderkant op 1,5 cm en in het midden van de 6 cm.Ook in het tussen stuk tussen de 2 loonzakjes teken je op 1,5 cm vanaf boven en onderkant en in het midden van dat stukje cardstock. Pons daar ook gaatjes.


Pak weer een stukje lint(of touw) en rijg vanaf de buiten kant naar binnen…


en rijg daarna door de gaatjes van de loonzakjes en strik ertussen in vast.


Pak de 2 laatste kleine loonzakjes en plak op de achterkant dunne strookjes tape maar bij beide aan 1 lange kant niet.


 Deze plak je op de voorkant van het eerste loonzakje   met de opening naar links en op het laatste loonzakje met de opening naar rechts. Zo heb je weer 2 pockets gemaakt.Nu kun je je album gaan beplakken!

Hier mijn uitwerking van dit project.
Ik heb er een december daily van gemaakt met het papier van Studio Light- winter days!

2 opmerkingen: