donderdag 27 juni 2019

Recepten-carrousel!


Een recepten-carrousel? Klinkt gaaf of niet? 
Zaterdag 22 juni 2019 was er weer de zomer-editie van de Tiets Clubdag. Ook ik mocht weer een voorbeeld maken. En zoals jullie vast al bedacht hadden is het geheel KIMYA-proof!! Op deze eerste foto zie je mijn bovenkant. We hebben het papier gebruikt van Simple Stories en om precies te zijn de Vintage Botanical, een vrolijke papierlijn met vlinders en bloemen. De vlinders van Lemoncraft passen hier uitstekend bij. Op mijn bovenkant heb ik een paar vlinders op een stukje glasfiber bevestigd en tussen mijn bloementoef gestoken. Als je aan de carrousel draait lijkt het net of de vlinders vliegen, leuk toch? Ook nog een paar stukjes tule ertussen en dun ijzerdraad. Ook heb ik een bijpassend lintje gezocht in de Kimya-store en bedrukt met tekst. 


En dan nu een paar foto's van het volledige project, gezien vanaf de zijkant.


Zoals jullie zien heb ik er een aantal recepten in verwerkt. Dit zijn onze favoriete recepten maar ik moest telkens zo zoeken op de computer en daar was ik veel tijd aan kwijt. En dan na lang zoeken eindelijk gevonden en dan maakte ik een printje maar met al dat geklieder tijdens het bakken werden de A4-tjes er niet mooier van. Nu heb ik onze favoriete recepten netjes uitgewerkt en gelamineerd. Ideaal tijdens het bakken. Na het bakken (en kliederen) zijn deze zo weer schoon te maken. Hoe handig...en nooit meer zoeken. Da's ook fijn! 

Ik heb bijna alle mapjes met een magneetsluiting gemaakt. Zo blijven ze mooi dicht zitten tijdens het draaien. Twee kaarten hebben geen magneetsluiting maar een sluiting door middel van een foldback -klem. Een paar lintjes door de klem en je hebt gelijk weer een gezellig geheel. De 'kaarten' zijn gemaakt van suikerzakken. De zakken zijn allemaal op een bepaalde manier afgesneden, weer dichtgeplakt, gerild en gevouwen. Beplakt met het prachtige designpapier wat gemat is op het fijne Florence cardstock met linnenstructuur. . Vervolgens heb ik elke kaart voorzien van een toefje met allerlei leuke decoratie. Nadat alle kaarten af waren heb ik ze aan de basis gehangen. De basis is een PVC-buis waar een binding omheen gemaakt is. Deze zit verwerkt in een draaischijf. Zo kan de carrousel draaien. Leuk toch? Het geheel staat op een taartkarton waar ook weer designpapier op geplakt is. Veder kan ik de werkwijze niet met jullie delen, dit is toch wel een exclusief concept. Je komt op de clubdag van Tiets, en voor een bepaald bedrag krijg je een volledig verzorgd workshoppakket mét werkbeschrijving. Dus exclusief voor alle workshoppers tijdens die dag wat ik om die reden dus niet kan delen met jullie als lezer. 

Hieronder nog een aantal foto's van mijn project. Zo kun je alle receptkaarten even goed bekijken. En dan nog een paar detailfoto's voor jullie.
Ik hoop dat ik jullie op deze manier weer een beetje heb kunnen inspireren. Ik ben zelf ontzettend trots op dit project. Ik word telkens wéér blij als ik er naar kijk. 

Liefs,


2 opmerkingen:

  1. Echt zoooooo gaaf!!! Maarre... waar zijn de receptjes?? Die wil ik ook wel proberen 🥳🤗

    Liefs Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is echt geweldig!! Zo super! Beetje jaloers hier 😉 😘

    BeantwoordenVerwijderen