maandag 26 februari 2024

Huwelijks prieeltje

 

 Hallo en welkom terug op het Kimya blog.

Vandaag een iets andere blog dan dat je van ons gewend bent. Ik heb namelijk een tutorial gemaakt van hoe je het prieeltje van Scrapiniec in elkaar zet, stap voor stap.

Kijk je mee?

Stap 1: 

Schaf bij Kimya dit super leuke Scrapiniec prieeltje aan.Stap 2:

Kijk of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn.


Stap 3:

Verf de onderdelen in de door jou geselecteerde kleur. Ik ben voor wit gegaan. Als je spuitverf gebruikt, doe dit dan wel buiten.Stap 4:

Plaats de basis op een stabiele ondergrond en zet de zijpanelen in de daarvoor bedoelde openingen in de basis. Let hierbij wel op dat de 2 openingen tegenover elkaar zitten. Lijm ze vast met een goede lijm of houtlijm.


Stap 5:

Lijm de hoekstukjes op de hoeken, zodat de panelen aan elkaar bevestigd zitten.Stap 6:

Als je de binnenkant wilt decoreren, is dit het juiste moment. Ik koos voor witte tule om het geheel een romantisch aangezicht te geven. Met 3D kit, of je lijmpistool kun je de tule aan de bovenkant vastplakken. Plooi het een beetje zodat je aan beide kanten een strook kunt plakken.Het ziet er dan ongeveer zo uit als je rondom bent gekomen.Stap 7:

Met een lintje strik je de tule aan de paal vast.Stap 8:

Neem de volgende onderdelen en schuif ze in elkaar zoals op onderstaande foto’s. Lijm is hier niet nodig.


Stap 9:

Het frame voor het dakje past precies in de gleufjes van de hoekstukjes. Je kunt een gelukspoppetje van een duif aan een van de pinnen hangen. Leg daarna de dakpannen erop. Ze klemmen vast met het pinnetje op de zijpanelen. Eventueel kun je lijm gebruiken om alles op z’n plaats te houden.Stap 10:

Als je deze geweldige engeltjes wilt gebruiken, maar ze zijn niet in de juiste kleur, kun je ze natuurlijk zelf een kleurtje geven. Ik heb ze met spuitverf zilver gespoten.Stap 11:

Plak je engeltjes boven de openingen. Hiervoor kun je 3D lijm gebruiken of je lijmpistool.


Stap 12:

Knip de touwtjes van een duifje en plak deze bovenop het dak van het prieeltje. Ik heb nog een bruidspaar midden in het prieeltje geplakt.Stap 13:

Maak mooie foto’s van je prieeltje met een leuke achtergrond.Dit was mijn tutorial voor het prieeltje. Ik hoop dat het duidelijk is en dat jullie hem massaal gaan maken. Dit voorbeeld gaat lekker mee naar de beurzen, zodat hij daar ook te bewonderen is.

Super leuk dat je gekeken hebt en commentaar mag je natuurlijk altijd achterlaten.

Veel liefs,

Yvonne


1 opmerking: