maandag 30 maart 2020

All you need is.. Family!

Hoi hoi,

Hier ben ik, Kim, weer met een nieuwe blogpost.
Deze keer laat ik jullie een zelfbedacht album zien met als basis blokbodemzakken, een penseelzakje, een kleinere maat blokbodemzak en een borduurring. Het was een cadeautje voor mijn jarige vriendin.
Sommige foto's heb ik onherkenbaar gemaakt i.v.m. de privacy.

Ik ben begonnen met twee blokbodemzakken en die heb ik in het midden gerild, wel met een rug van 1,5 cm ertussen, en zo steeds iets kleiner, zodat ze mooi op elkaar geplakt konden worden. Het papier wat ik gebruikt heb is van Mintay, Wanderlust. Eigenlijk is dit een beetje een reisthema, maar ik vind de kleuren en het motief zo mooi, wat vind jij ervan?

De kaft heb ik beplakt met verschillende lagen designpapier. Een stuk ribbelkarton met daarop een doily en een stuk kaasdoek en de foto heb ik op een mal van Gummiapan geplakt, de 'oude brieven'. Op de foto niet heel goed te zien, maar deze komt nog regelmatig terug.


In de opening van de eerste blokbodemzak heb ik de grootste maat mal van Gummiapan, 'oude brieven' gebruikt. Hier kan je hem beter zien, een lekkere vintage mal.
Ik heb van Gummiapan een 'oude label' in kraft uitgestanst en deze op de 'oude brief' geplakt, dit dient dan als tabje om de tag eruit te halen.
De stans die ik hierop gebruikt heb is van Tim Holtz, de Stitched Slots. Echt een supergave mal is dat, je kan er van alles tussen steken. Zoals je kan zien op de foto, heb ik er een stukje designpapier en een foto ingestoken. Om het geheel af te maken heb ik een stuk roze 'texture band' eromheen geknoopt.


Het album heb ik ook dichtgeknoopt met het roze 'texture band'. 


Zo ziet het album eruit als hij opengeklapt is, flink wat flapjes en openingen om tags en schudkaartjes in te stoppen. De eerste pagina heb ik ook weer de 'oude brieven-stans' van Gummiapan gebruikt, weer het roze lint, wat jute bloemetjes en een pluisje. Lieve naam hè, pluisje. Hier is een deel van het penseelzakje, deze heb ik tussen twee grote blokbodemzakken geplakt, zodat je na de een na laatste bladzijde nog een andere flap hebt waar je een tag in kan stoppen. Deze heb ik beplakt met een stuk jutetouw en daarop een stuk kraft papierlint met de tekst 'Especially for you'. In het penseelzakje zit een oude label die ik uit kraft gestanst heb met daarop een kleinere maat van de label en die heb ik erop geplak. Deze labels zijn van Gummiapan. De labels heb ik gepimpt met een stukje jutetouw en een jute bloemetje. Ik heb ook een stuk wit organzalint gebruikt.


Op de volgende pagina heb ik het penseelzakje weer gepimpt met de 'oude label' van Gummiapan. Aan de rechterkant heb ik een randje geponst met de randpons van Vaessen 'Doily Edge'. De opengewerkte pocket is van Studio Light, uit de Essentials lijn, nummer 144.Hier heb ik het 'bot' van Gummiapan gestanst en de 'poot groot' gestempeld op het designpapier. Hier ook weer de 'oude brief' gebruikt. Op het kleine blokbodemzakje heb ik een vlinder uitgeknipt uit een vel van Lemoncraft en deze op een aantal laagjes designpapier en kraftpapier geplakt, wat kaasdoek eronder en je hebt een mooi aangekleed geheel.In de blokbodemzak heb ik een schudkaartje gemaakt, wat pailletten erin, een klein vlak pp zakje en een stukje designpapier en klaar is het geheel.In het midden heb ik het mooiste gedeelte, althans dat vind ik zelf 😉, gemaakt.
Aan de linkerkant komt weer een 'oud label' terug die ik omwonden heb met een stuk wit organzalint met daarop een 'luxe hartje in naturel stof'. Deze heb ik lekker vintage gemaakt met 'Vintage Photo' van Tim Holtz.


Ik heb een borduurring aan de rechterkant van het album gepimpt en vastgeplakt. 
Deze heb ik versierd met bloemen van Little Birdie en een uitgeknipte vlinder van Lemoncraft er weer bij. 


Op de achterzijde heb ik weer wat kaasdoek gebruikt en een klein plaatje uit het designpapier. Hier heb ik de middelste maat van de 'oude brieven' van Gummiapan stansen gebruikt en de een na kleinste 'oude label'. Hier heb ik twee kleine tickets uit het designpapier geknipt en deze met een nietje vastgezet voor een stoer effect. Wat kaasdoek, kleinste maat van de 'oude brieven', organza lint en klaar is je tag.


Hier heb ik weer grotendeels dezelfde materialen gebruikt, alleen dan in een andere lay-out, wat een verschil hè. Een hele andere uitstraling met dezelfde materialen.Dit deel heb ik gepimpt met het woord LOVE.
In het penseelzakje heb ik weer een tag gestopt met daarin een foto en de tag heb ik omwikkeld met een stuk jutetouw. De acherkant van het penseelzakje heb ik gepimpt met een stukje organzalint en daarop twee afbeeldingen uit het designpapier.Hier heb ik weer het 'Doily Edge' randje van Vaessen gebruikt en wat kaasdoek.
Het ideale van dit papier vind ik ook dat je het niet mega veel hoeft te pimpen, omdat het al een vrij gevuld papiertje is. Op de achterkant heb ik een stuk designpapier geplakt, met daarop een tag met een stuk ribbelkarton en mijn eigen naamstempel; 'handmade by Kim Verhoeven'.
Zo is het echt een persoonlijk cadeautje geworden! Ik vind het album zelf echt mooi geworden, gelukkig de ontvangster ook.
Wat vind jij er van?

Tot de volgende!

Liefs,

5 opmerkingen: