maandag 24 oktober 2016

Mini album in Kraft doosje

Goede morgen allemaal,
Vandaag een mini album in een kraft doosje...

Ik heb er deze keer weer een paar stap voor stap foto's bij gemaakt, en ik hoop dat ik jullie zo een beetje kan uitleggen hoe het project in elkaar zit.

Het project is gemaakt met twee bruine blokbodemzakken van 11x20,5cm en een hardkraft doosje van 10.2x10,2cm 


Als eerst snij je de twee zakken af op 10 cm (de paperbag wordt nu 10x20,5cm)
En vervolgens plag je met een smal tapje de paperbag weer dicht.

         

1 zak vouw je zoals op de eerste foto, dus eerst vouwen op de lijn van de blokbodem en de andere (open) kant vouw je er stotend tegenaan.
De ander zak vouw je dubbel, hier plak je de ander zak in.

        

Van het doosje knip je de hoeken in, zodat er een soort explosie box ontstaat, de hoekjes kun je het beste afplakken met wat masking tape want anders laat het papier van het doosje los (bedankt voor de tip Margreet).

Hier plak je dus uiteindelijk je gescrapte album in, zoals je later op de foto's zult zien heb ik nog een lintje bevestigd om het album, dit heb ik vastgezet op de bodem van het doosje.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is hoe ik het in elkaar heb gezet en mocht je er vragen over hebben hoor ik ze natuurlijk graag!!

Dan hier het eindresultaat van mijn projectje, ik had nog wat restjes botanical garden van Studio Light liggen, dit in combinatie met wat groene papiertjes van Maja design maakte er een mooi geheel van!!


Het deksel lekker rustig gehouden met wat plaatjes uit het blok, een mooie strik, en een bloemen toef, in de toef een metalen klok wat touw een een hartjes knoop kunststof.


Als je het deksel eraf haalt valt het doosje dus als het ware open, zoals ik al eerder zei het album dichtgeknoopt met een mooi organza lintje, wel zo handig want dan kan het deksel iig weer dicht,
Op de voorpagina weer wat plaatjes uit het blok, je ziet een mooie houten bloemenknoop en achter het bloemen toefje nog een prijslabeltje waar ik een tekst op heb gestempeld.
De jute vlinder die je ziet is normaal met een ienie mini knoopje beplakt deze heb ik eraf gehaald en er een mooie parel op geplakt.


Als je het album open klapt de eerste pagina's waar ik aan de linkse kant wat kleine prulletjes heb geplakt en in de blokbodem wat labels heb geschoven.

Aan de rechtse kant heb ik een eigen sluiting verzonnen, in de open kant heb ik twee kleine labels geplakt, en aan de andere kant heb ik twee gaatjes gemaakt, hier touw doorheen en door de labels en voila dicht gestrikt. De gaatjes en het doorhalen van het touw heb ik gemaakt voordat ik papier plakte zodat alles mooi is afgewerkt.


En de binnenkant van het album, wat zijn die blokken van Studio Light toch ideaal voor dit soort projectjes hé, al die kleine plaatjes en prulletjes kun je mooi met elkaar combineren, en ook de spulletjes van Kimya kun je hier prima bij combineren kleine labeltjes stukjes kant een jute vlinder, het past er allemaal weer leuk bij!!

Dat was hem weer, ik hoop dat jullie het weer een leuk projectje vinden!!

Tot de volgende keer lieve groetjes,

 photo Signature Sandra_zps4ldzzoxt.gif
Hieronder nog de gebruikte spulletjes uit de webshop, als je op de foto klikt kom je bij het artikel in de webshop terecht.
Blokbodemzak bruin 11x6.5x20.5 per 10 Kraft doosje 10.2 x 10.2 x 2.5 cm 5 stuks Houten knoop bloem 1.2 cm 4 stuks Houten knoop klavertje 4 1.5 cm 4 stuks Creative elements, jute vlinder met kraaltjes 20 stuks Hangetiket, labels met koordje 13 x 34 mm 100 stuks ASSORTI bruine labels 100 stuks in diverse afmetingen Kraft labels mini 2 x 3 cm 5 stuks Kraft label ornament 6 x 3.5 cm 5 stuks Kraft envelopjes, 6 x 10 cm en 4.5 x 7.5 cm, 6 stuks in 2 afmetingen  Idea-Ology Chitchat Stickers, 6 vellen, kraft/wit Wit katoenen kaasdoek / cheesecloth 65 x 35 cm Knoop gekleurde hartjes 12.5 mm, per 5 stuks - beige Clock Faces (6pcs) - ChronologyJute touw 50 meter Lint Batiste licht olijfgroen, 25 mm x 1 meter Organza lint birdy 20 mm x 1 meter - zachtgroen Breed kant, duchesse 46 mm, per meter - creme Katoenkant Colourline geschulpt 12 mm x 1 meter VEEL KLEURTJES - Zand Studio Light Die cut blocs A4 12 vel My Botanical Garden nr07 Studio Light Die cut blocs A4 12 vel Botanic Garden 23

5 opmerkingen: